vlast u hrvatskoj

Održan krug pregovora, nije došlo do dogovora između DP-a i HDZ-a: 'Razgovori se nastavljaju'

Davor Puklavec/PIXSELL
29.04.2024.
u 21:08

Još uvijek nije postignut dogovor oko nove vlade i saborske većine, a najbliže tomu je HDZ, koji u ponedjeljak održava novu rundu pregovora s Domovinskim pokretom.

Pregovarački tim Domovinskog pokreta vratio se u Banske dvore na drugi dio sastanka s HDZ-om i stigli su u dobrom raspoloženju.

'Večeras je u konstruktivnom ozračju održan novi krug razgovora predstavnika Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta.  Predstavnici stranaka su u procesu približavanja stajališta u pogledu formiranja stabilne parlamentarne većine i Vlade. Razgovori se nastavljaju tijekom ovog tjedna.', navodi se u priopćenju HDZ-a.

Ranije je tijekom sastanka Predsjedništva Domovinskog pokreta pred novinare stao zamjenik predsjednika Mario Radić pa objasnio kako teku pregovori proteklih dana.

Dok HDZ ponavlja kako će ''većina biti uskoro sastavljena'' nakon održanih izbora, Radić nije htio iznositi previše detalja.

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić rekao je u ponedjeljak kako se nazire kraj pregovorima HDZ-a i Domovinskog pokreta oko formiranja većine u Hrvatskom saboru, istaknuvši da će HDZ vrlo brzo sastaviti Vladu.

"Razgovori teku kako smo i planirali. Razgovarali smo već do sada dva ili tri puta, svakodnevno smo u vezi i komunikaciji, večeras ćemo imati još jedan sastanak koji će okupiti naše pregovaračke timove u cjelini i mislim da ćemo vrlo brzo ćemo imati prijedlog i većine u Hrvatskom saboru, tj. konstituiranje Sabora s predsjednikom Sabora, i nakon toga izglasanu Vladu", rekao je Anušić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije