LOV NA TERORISTA

Policija pronašla Amrijeve otiske na vratima kamiona smrti iz Berlina

amri
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
22.12.2016.
u 12:55

Nakon što je policija jučer javno potvrdila kako traga za Anisom Amrijem, Tunižaninom kojeg se sumnjiči za teroristički napad na božićni sajam u Berlinu, danas njemački mediji navode kako je policija na vratima kamiona pronašla Amrijeve otiske.

Süddeutsche Zeitung je prvi objavio tu informaciju, a uz otiske jučer je objavljeno kako su u vozačkoj kabini kamiona pronađeni i Amrijevi dokumenti. Navodno se radilo o boravišnoj dozvoli, prenosi Index.hr. 

Njemačka policija je upozorila građane kako je osumnjičeni 24-godišnjak naoružan i opasan, a federalno tužiteljstvo je za DPA navelo kako dosad nije bilo novih uhićenja vezano uz napad.

Živio s terorističkim regruterom

Policija vjeruje da je Anis S. živio u blizini i bio pod utjecajem terorističkih regrutera u Njemačkoj.

Anis je u Njemačku stigao u srpnju 2015. godine, nakon što je prethodno 2012. godine stigao u Italiju. Policiju je do njega dovela boravišna dozvola koja je pronađena u vozačkoj kabini kamiona.

Tunižanin je u kolovozu uhićen u Friedrichshafenu s lažnim talijanskim dokumentima, a kasnije je pušten na slobodu. Kako piše Suddeutsche Zeitung, Tunižanin je nakon toga počeo živjeti u blizini propovjednika Ahmada A. Abdelazziza, zvanog i Abu Walaa, terorističkog regrutera koji je uhićen u studenome. 

U Berlinu živio sa srpskim regruterom džihadista

Anis A. je u Berlinu živio i sa Srbinom Bobanom S. -om, koji je uhićen zajedno s Abu Walom, a koji je uhićen zbog pripadanja ISIS-u.

Njemački mediji navode kako je osumnjičeni Tunižanin poznat pod različitim imenima i različitim datumima rođenja. Jedan od identiteta kojima se koristio tako je i onaj Ahmed A.

Navodi se i kako je Anis koristio najmanje četiri lažna identiteta te kako policija smatra da je izuzetno opasan i vjerojatno naoružan.

24-godišnjak je podnio i zahtjev za dobivanje azila, ali taj postupak nije okončan.

Podsjetimo, njemačka policija objavila je da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo dvanaestero ljudi, a najmanje 48 je ozlijeđeno, od kojih neki teže. Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, u vrijeme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije