OBAMA UZ ERDOGANA:

Podržavamo demokratski izabranu vladu, svako nasilje treba spriječiti

Obama
FAH
16.07.2016.
u 10:32

Američki predsjednik Barack Obama razgovarao je u petak s državnim tajnikom Johnom Kerryjem o događajima u Turskoj te su se složili da bi sve strane trebale poduprijeti demokratski izabranu vladu, pokazati suzdržanost i izbjegavatu bilo kakvo nasilje ili krvoproliće, objavila je Bijela kuća.

“Državni je tajnik naglasio da će se State Depratment nastaviti fokusirati na sigurnost i zaštitu američkih građana u Turskoj. Predsjednik je zatražio od državnog tajnika da ga nastavi informirati o daljnjoj situaciji”, navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

Kerry je u svom priopćenju naveo da je istaknuo “apsolutnu podršku” SAD-a turskoj demokratski izabranoj, civilnoj vladi tijekom svog telefonskog razgovora s turskim ministrom vanjskih poslova Mevlutom Cavusogluom.

“Večeras sam razgovarao s ministrom vanjskih poslova Cavusogluom i naglasio da SAD apsolutno podržava tursku demokratski izabranu, civilnu vladu i demokratske institucije”, navodi se u njegovom priopćenju te dodaje da Washington prati situaciju u Turskoj s “krajnjom zabrinutošću”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije