jačine 2,4 po Richteru

Novi potres u Zagrebu: 'Osjetio se jak udarac, kao eksplozija'

EMSC
08.03.2024.
u 21:09

Ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od jučer, kada su se brojni građani probudili usred noći zbog dvije uzastopne trešnje.

Oko 20:36 Zagreb je pogodio novi potres, javlja EMSC, koji dodaje da je jačina 2,4 po Richteru. Iako u prvim trenucima nije bila poznata sama magnituda, na aplikaciji EMSC-a u roku od 10-ak minuto javilo se 50-ak uznemirenih građana.

"Ovo je fino streslo", "Jako se zatreslo i protutnjalo kroz kuću", "Tutnjava, dosta se zdrmalo", "Samo kratko podhrtavanje i tutanj", "Osjetio se jak udarac, kao eksplozija", pišu komentatori. Potres su osjetili i čitatelji Večernjeg lista. "Kratko je trajao, nije bio dugačak, ali se osjetila tutnjava. Nije se ništa micalo po stanu", kazala nam je mlada Zagrepčanka.

Podsjetimo, ovo je četvrti potres koji je pogodio Zagreb od jučer, kada su se brojni građani probudili usred noći zbog dvije uzastopne trešnje. Još jedno, slabije podrhtavanje zabilježeno je i u četvrtak poslijepodne, a epicentar svih zabilježenih potresa bio je na sjeveru grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?