zapljena droge

Na Filipinima zaplijenjeno pola tone metamfetamina

Screenshot
08.08.2018.
u 18:53

Filipinske vlasti zaplijenile su danas 500 kilograma metamfetamina u jednoj od najvećih zapljena droge još od prošle godine.

Pošiljka droge, čija je procijenjena vrijednost 641,5 milijuna dolara, otkrivena je u utorak u napuštenom kontejneru koji je pristigao u Manilu 28. lipnja iz Malezije, kazali su iz carinske uprave.

Kontejner nije preuzeo primatelj zbog čega ga je carina proglasila napuštenim, kazao je šef carine Isidro Lapena.

Metamfetamin, lokalno zvan shabu, bio je skriven unutar dvaju magnetskih podizača, koji se koriste kao oprema na smetlištima. Kao sadržaj pošiljke prijavljeni su okviri za vrata.

"Ovo je najveća zaplijenjena pošiljka otkako sam na čelu carinske uprave od kolovoza 2017.", rekao je Lapena.

Zaplijenjena droga predana je filipinskoj agenciji za suzbijanje narkotika, dodao je.

Filipinska vlada vodi agresivnu kampanju protiv droge u zemlji, što je rezultiralo ubijanjem više od 4200 osoba u policijskim operacijama od srpnja 2016., prema službenim statistikama.

Human Rights Watch, udruga za zaštitu ljudskih prava iz New Yorka, kazala je kako bi na temelju procjena lokalnih udruga za zaštitu ljudskih prava i crkvenih organizacija, stvaran broj mrtvih mogao biti i veći od 12.000, uključujući i žrtve unajmljenih ubojica ili samozvanih vršitelja pravde, prenosi Index.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije