Charlie Hebdo šokira:

Dječaka Aylana Kurdija prikazali kao silovatelja

Charlie Hebdo
14.01.2016.
u 10:05

U gornjem lijevom kutu je fotografija Aylanovog tijela i tekst "Imigranti - u ovo bi se pretvorio mali Aylan da je odrastao. Onaj koji trči za stražnjicama u Njemačkoj"

Francuski satirični časopis Charlie Hebdo ponovno je izazvao bijes javnosti nakon što je svojom novom karikaturom sugerirao da bi dječak Aylan Kurdi, koji se u rujnu utopio kraj obala Turske, da je preživio postao seksualni nasilnik, prenosi 24sata.hr

Referirajući se na napade u Kölnu gdje su u novogodišnjoj noći skupine imigranata nasrtale na žene, Charlie Hebdo prikazao je troje muškaraca kako jure prestrašenu ženu. U gornjem lijevom kutu je fotografija Aylanovog tijela i tekst "Imigranti - u ovo bi se pretvorio mali Aylan da je odrastao. Onaj koji trči za stražnjicama u Njemačkoj".

Charlie Hebdo obrazložio je kako im je namjera bila skrenuti pozornost na stav koji prevladava ovih dana, a to je da su sve izbjeglice umiješane u seksualne napade u Kölnu. 

Podsjetimo, smrt sirijskog dječaka Aylana Kurdija potresla je svijet nakon što je objavljena fotografija njegovog mrtvog tijela koje je more izbacilo na tursku plažu. Aylan se sa svojim roditeljima želio domoći boljeg života u Europi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?