MÜNCHEN

Jedna osoba ubijena u napadu nožem na željezničkoj stanici: napadač vikao 'Alahu akbar!'

minhen
Foto: Reuters
10.05.2016.
u 10:07

Napadač (27) mahao je nožem i uzvikivao "Alahu akbar!" (Bog je velik!) oko 4.50 sati jutros, a nakon napada ubrzo je uhićen

Jedna osoba ubijena je u jutrošnjem napadu na željezničkoj postaji gradu Grafingu koji je od Münchena udaljen 32 kilometra, a više njih je ozlijeđeno, prenosi Suddeuche.

Napadač (27) mahao je nožem i uzvikivao "Alahu akbar!" (Bog je velik!) oko 4.50 sati jutros, a nakon napada ubrzo je uhićen. Ubijena osoba nije preminula na mjestu događaja već je prevezena u bolnicu u kritičnom stanju te je naknadno preminula, prenosi Vecernji.hr. 

Još troje ljudi je ozlijeđeno od čega jedna teško. Otkrivena je i njihova dob: 58-godišnjak, 55-godišnjak i 43-trogodišnjak. Gradonačelnica Grafinga Angelika Obermayr potvrdila je da je napadač Nijemac, a ne isključuje se da napad ima političku pozadinu.

– IDeja da putnici u prekrasno jutro dođu na postaju ili da dostavljaju novine pa potom potanu žrtva manijaka je strašna. Zahvaljujem liječnicima, policiji, hitnoj pomoći i vatrogascima što su tako promtno reagirali i došli na mjesto napada – rekla je gradonačelnica Obermayr.

 Istragu provodi bavarska kriminalistička policija, a glasnogovornica policije nije mogla potvrditi da je zločin povezan s terorizmom niti koji je zasad motiv napada.

Željeznička postaja na kojoj se napad dogodio je blokirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije