iranski gmail

Iran nakon blokade planira uvesti svoju inačicu Gmaila

'gmail_nnn_zad_190911'
''
01.10.2012.
u 08:18

U planu je i internetska tražilica Fakhr (ponos), iako Googleova tražilica još uvijek nije blokiran

Iran uvodi svoju verziju Gmaila nakon što je prošli tjedan zabranio taj Googleov servis za elektroničku poštu, prenosi Fox. Kako je u razgovoru za lokalne novine otkrio Ali Hakim Javadi, zamjenik ministra telekomunikacija, novim servisom Fajr (zora) trebali bi se riješiti neki problemi nastali blokadom Gmaila, koja je razbijesnila brojne Irance. U planu je i internetska tražilica Fakhr (ponos), iako Googleova tražilica još uvijek nije blokiran.

Javadi je otkrio i kako vlada razmišlja o ukidanju blokade Gmaila. Vlasti su odlučile blokirati Gmail kao reakciju na antiislamski film Nevinost muslimana koji je postao popularan nakon što je objavljen na Googleovom video-servisu YouTube te je tijekom posljednjih nekoliko tjedana izazvao burne reakcije u muslimanskom svijetu. U jednom od brojnih prosvjeda, onom u libijskom gradu Benghazi, ubijen je američki veleposlanik Chris Stevens.

>> Iran ograničio pristup Google Readeru, Gmailu i Facebooku

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije