DVA JUTARNJA POTRESA

Hrvatsku zatreslo još jednom: 'Kao tutnjava kamiona, krevet se dosta njihao'

EMSC
24.03.2024.
u 11:59

U jutarnjim satima nedjelje Hrvatsku su pogodila dva umjerena potresa. Prema informacijama EMSC-a, prvi je bio magnitude 3,5 po Richteru, a drugi 2,5.

Šire riječko područje u nedjelju je, u 10:21, zatresao potres magnitude 3,5 po Richteru, prema posljednjim podacima EMSC-a. Epicentar potresa bio je nedaleko od Fužina, oko 20 kilometara jugoistočno od Rijeke. 

Na aplikaciji EMSC-a u prvih 10-ak minuta javilo se više desetaka građana koji su osjetili podhrtavanje. "Čula se tutnjava i zatreslo je", "Jaka eksplozija i nakon toga podrhtavanje", "Uf, baš je jako treslo", "Dva bučna udara, osjetila se vibracija. Bez rušenja stvari ili ostalih oštećenja", "Kratko, ali žestoko", pišu.

Nastavili su građani pisati na stranici EMSC-a, gdje se u svega sat vremena i 20 minuta od potresa skupilo 330 komentara. "Dobro nas je preplašilo u Fužinama", "Vrlo glasno i pošteno zatreslo", "Jaka tutnjava, sve se streslo. Krevet se dosta njihao", "Jandranovo gadno zatreslo", "Kao tutnjava kamiona, srednje dug", "Počeo je lagano, a onda je pojačao i trajao nekih 6-7 sekundi. Zidovi su se dobro tresli", nižu se komentari građana.

 

10:43, 20-ak minuta nakon prvog potresa, treslo je još jednom, javlja EMSC. Magnituda je bila 2,5 po Richteru, a informacije o potresu prijavilo je na stranicama EMSC-a 20-ak građana. "Tutnjanje kratko", "Zatreslo je i tutnjalo", "Još jedan lakši", pišu građani o potresu koji se dogodio 13 kilometara od Senja, a epicentar je bio na dubini od 12 kilometara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?