ne želi lagumdžiju

Dodik: Nije pitanje postoji li BiH već kako osigurati mirni razlaz

'Banjaluka 21.01.2012 Milorad Dodik na press konferenciji u Palati Predsjednika RS Foto Dejan Moconja'
Dejan Moconja/VLM
01.09.2012.
u 14:20

Savjet ministara BiH teško funkcionira, parlament je nesposoban odlučivati i ne poštuje se Daytonski sporazum, kaže Dodik.

- Više nije pitanje postoji li BiH, već je pitanje kako osigurati miran razlaz. To je jedino i suštinsko pitanje ako netko želi biti racionalan. U suprotnom, možemo se ovako mrcvariti godinama i desetljećima. Ovo je mučenje. Činjenica je da smo mi ovdje žrtve nekih centara moći koji pokušavaju dokazati nedokazivo - da se BiH može održati, što je nemoguće - rekao je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik novinarima u Bijeljini te dodao:

- Savjet ministara BiH teško funkcionira, parlament je nesposoban odlučivati, ne poštuje se Daytonski sporazum, nema volje za prihvaćanje njegove realnosti i ovaj međunarodni ugovor krši se posljednjih 15 godina na principu navodnog jačanja BiH.

Dodao je kako očekuje "prekomponiranje" vlasti u BiH, ponovivši da iz vlasti mora otići ministar vanjskih poslova i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija koji je, tvrdi Dodik, prekršio Ustav, prenosi agencija Tanjug.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

JA
jamanuša
17:18 01.09.2012.

Lagumđija šo u prijevodu znači " miner " sve je rečeno

DU
Deleted user
19:34 01.09.2012.

Dodik je jedini koji govori javno ono sto dugi znaju i misle ali se ne usude govoriti. Kada god koji hrvatski politicar pocne o tomu govoriti, na brzinu ga optuze za anti-Daytonske aktivnosti pa ili na brzinu sljedi smjena (OHR), ili ga optuze za kriminalne aktivnosti. Dodik je prejak za OHR jer izgleda citava RS stoji iza njega.

BU
Buranglez
21:35 01.09.2012.

ovaj dodig ima toliko pametni stvari i ima m**a što nema niko u bih ali iskljucivo zato sto se OHR I EU toliko boje rusije da mu nesmiju nista prigovorit ,,,,, nisam srbin( na svu srecu) tako da nemislite daa ga branim nego samo realno treba pogledati.... on smije reci sta god hoce i zapamtite na kraju ce biti po njegovom e sad je li nežalost ili neradost ovisi kako ko gleda

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?