TURSKA LIGA

Čudesni Livaković srušio rekord star 16 godina, pogledajte njegove nestvarne brojke

Dominik Livaković
Luka stanzl/PIXSELL
04.03.2024.
u 17:12

Livi je vratar s najvišim postotkom obrana na gostujućim terenima u Turskoj Super Ligi, ove je sezone obranio 26 od 31 udarca na svoj gol na gostujućim terenima. Takav postotak zadnji je put u Turskoj viđen još u sezoni 2007./08.

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković ruši rekorde u Turskoj ligi. Jedinica vatrenih brani senzacionalno, Livijeve brojke nije imao niti jedan vratar u posljednjih 16 godina, odnosno od sezone 2007./2008. 

Naime, Livaković je vratar s najvišim postotkom obrana na gostujućim terenima u Turskoj Super Lig, ove je sezone obranio 26 od 31 udarca na svoj gol na gostujućim terenima.

Dominik je jedan od najzaslužnijih što je Fenerbahçe u 28 ligaških kola ove sezone upisao samo jedan poraz, uz četiri remija i 23 pobjede. 

Zbog toga je već postao ljubimac Fenerovih navijača, a njegova forma sigurno veseli i izbornika Zlatka Dalića. Navijači Dinama se pak sa sjetom sjećaju kakvog su golmana donedavno imali u svom klubu.

Inače, Livaković je ove sezone branio u 25 utakmica Turske lige, a čak u 11 mrežu je sačuvao netaknutom. Još nestvarnije zvuči podatak da u 12 gostujućih ligaških utakmica u njih čak osam (75 posto) nije primio gol.   Kad tome pridodamo i da je u sedam ovosezonskih utakmica za Dinamo upisao četiri "clean sheeta", jasno je da Livi brani u formi života.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije