Posljednje tiskano izdanje

Britanski "Independent" od sada samo na internetu

Independent
26.03.2016.
u 09:54

U posljednjem uredničkom članku u tiskanom izdanju navodi se da će "povijest biti sudac njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će ostali listovi širom svijeta pratiti"

Britanski "Independent" danas objavljuje svoje posljednje tiskano izdanje i od sutra 30 godina star list bit će dosupan samo u digitalnom formatu.

Novinari su na internetu objavili fotografiju tima kako lupaju o stol, što je stara tradicija kada odlazi netko od kolega, javlja Srna. 

U posljednjem uredničkom članku u tiskanom izdanju navodi se da će "povijest biti sudac njihovom hrabrom prelasku u digitalne medije i da će to biti primjer koji će ostali listovi širom svijeta pratiti".

"Danas su prestale s radom, mastilo je suho i papir se više neće gužvati, ali kako se jedno poglavlje zatvara, drugo se otvara i duh `Independenta` će i dalje biti prisutan", navodi se u uredničkom članku.

"Independent" su osnovala tri bivša novinara 1986. godine i postao je poznat po šarenim naslovnim stranaka i velikim fotografijama.

Vlasnik lista Evgenij Lebedev je prošlog mjeseca prilikom najave zatvaranja tiskanog izdanja naveo da se novinarstvo promijenilo do neprepoznatljivosti i da se listovi isto tako moraju promjeniti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije