MONSTRUMI ISLAMSKE DRŽAVE

Borci tjeraju ropkinje na abortuse i kontracepciju

žene
13.03.2016.
u 13:46

ISIL-ovi borci seksualne robinje prisiljavaju da uzimaju kontracepcijske pilule kako bi zaobišli islamski zakon koji kaže kako neudane žene koje se nalaze u zarobljeništvu ne smiju ostati trudne

Seksualno roblje u Islamskoj državi uglavnom čine pripadnice Jazida kojima ISIL-ovi borci međusobno i trguju, točnije međusobno ih kupuju i prodaju. Prema njihovom zakonu, muškarac koji kupi ropkinju mora provesti određeni period seksualne apstinencije kako bi bili uvjereni da ropkinja nije ostala trudna s prethodnim vlasnikom.

Da ne bi morali čekati mjesec dana, mnogi ISIL-ovi borci okrenuli su se modernoj medicini kako bi zaobišli taj zakon, a ta praksa proširila se među mnogim pripadnicima, piše New York Times. Osim što prisiljavanju žene da piju kontracepcijske pilule, oni im ponekad čak i sami ubrizgavaju hormonalne kontraceptive, prenosi Net.hr

‘Dva tjedna su nas neprekidno silovali’

“Najgoru torturu proživjela sam u Mosulu. Dva tjedna su nas neprekidno tukli i silovali. Djevojčice su otminane od svojih obitelji i sustavno silovane, a nakon toga bi bile predane emirima. Čovjek koji me oteo nakon nekoliko tjedana je umro, a ja sam prodana drugom muškarcu koji je imao ženu i ropkinju. Sustavno ju je tukao i silovao, a kad je rodila dijete, uspjela je pobjeći, ali je morala ostaviti dijete za sobom”, ispričala je jedna od odbjeglih ropkinja, 17-godišnja Nihad Barakat Shamo Alawasi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?