prvi veleposlanik?

Azem Vlasi: Podijelom Kosova Srbija bi izgubila jug

\'Kosovo Serbs sit on the barricades in the village of Zupce near the town of Zubin Potok August 1, 2011. Serbs vowed to press on with roadblocks and stop NATO\'s KFOR peacekeeping force from proceedi
Reuters/PIXSELL
28.09.2012.
u 07:49

Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici

- Dačićeva ideja o podjeli Kosova je neozbiljna. Neukusno je da čovJek koji dolazi iz stranke koja je zbog pohlepe želJela mijenjati granice i zbog koje su svi građani bivše Jugoslavije ispaštali, predlaže podjelu. U tom slučaju ostali biste bez juga Srbije, a to pitanje otvorilo bi probleme i u Makedoniji - rekao je za beogradski Press, Azem Vlasi, nekada visoki dužnosnik bivše države, a sada savjetnik premijera Kosova.

Dodaje kako su netočne tvrdnje koje dolaze iz Srbije, da se Kosovu čine ustupci na štetu Beograda.

- Za razliku od Beograda, službena Priština nikad nije pravila probleme međunarodnoj zajednici, uglavnom je prihvaćala sve prijedloge koji su dolazili iz Bruxellesa i Washingtona... Kosovo je neovisna država, a Srbija ako želi - a koliko vidim ne odustaje od puta u EU - morat će prihvatiti tu realnost - kaže Vlasi dodajući kako dijalog na "najvišoj razini trebaju voditi šefovi država Tomislav Nikolić i Atifete Jahjaga, ali i predsjednik Srbije ne treba izbegavati susret s Hashimom Thacije".

- Thacijeva prošlost možda je sporna, ali je sporna i Nikolićeva prošlost - ističe Vlasi izražavajući nadu kako će uskoro u Beogradu Kosovo otvoriti svoje veleposlanstvo. Priznaje kako ne bi imao ništa protiv da postane prvi veleposlanik Kosova u Beogradu jer "poznajem grad i ljude i doprinijeo bih boljoj suradnji između dvije države".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije