OPREZNO U PROMETU

Austrija drastično pooštrava kazne za vozače: Ako ovo napravite, policija vam može odmah oduzeti auto

austrija
Felix Kästle/DPA
05.01.2024.
u 07:00

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

Austrija pooštrava kazne za prebrze vozače. Od ožujka 2024. vozači uhvaćeni u vožnji preko ograničenja neće samo morati platiti visoku novčanu kaznu, nego im policija u ekstremnim slučajevima može i oduzeti automobil. Nova pravila pogađaju i turiste iz Hrvatske.

Vozačima koji dopuštenu brzinu prekorače za više od 60 km/h u urbanim područjima, policija može odmah oduzeti vozilo. To će se dogoditi i onima koji izvan naseljenog mjesta budu vozili više od 70 km/h od dopuštene brzine, piše Fenix Magazin.

U nekim slučajevima, ova je odluka trajna. Automobil neće dobiti natrag oni koje policija uhvati u vožnji većoj od 80 km/h u urbanim sredinama ili 90 km/h izvan grada. Njihova vozila završit će na aukciji u Austriji.

 

Teoretski, vozila registrirana u drugoj državi također bi mogla biti oduzeta u Austriji, prema prvoj procjeni ADAC-a. Autoklub se u tom kontekstu poziva na slično pravilo iz Italije, gdje se vozačima, ako imaju 1,5 promila alkohola u krvi, u najgorem slučaju automobil može oduzeti i staviti na prisilnu prodaju.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?