Liga 10

Zrinjski pun optimizma traži pobjedu nad Širokim

BiH; 25.01.2017. Mostar,
28.01.2017.
u 11:00

Ovog vikenda igrat će se susreti 13. kola Lige 10. Dosta pozornosti privlači susret u Mostaru gdje će Zrinjski ugostiti Široki. U prvenstvu BiH u posljednjih nekoliko kola Zrinjski nije igrao po željama stručnog stožera, ali su se donekle iskupili osvajanjem Kupa Herceg Bosne, gdje su u finalu pobijedili gradskog rivala Studenta.

Zanimljiv susret

S druge strane, Široki se igrački diže, pa će stoga susret zasigurno biti zanimljiv. U prvom dijelu prvenstva Bosne i Hercegovine Zrinjski je slavio na Pecari, a osim toga pobijedio je Širokobriježane i u Kupu Herceg Bosne. Stoga je očekivati zanimljiv susret i, s obzirom na formu jednih i drugih, i izjednačen susret. U Sarajevu će Spars Bosna ugostiti solidan sastav Slobode. Domaćini u posljednje vrijeme nisu u baš osobitoj formi. Doživjeli su i visok poraz od Bosne u Kupu i imaju zdravstvenih poteškoća. Sparsima je pobjeda vrlo važna ako žele ostati u igri za Ligu prvaka.

Mladost favorit

U košarkaškom programu, odmah nakon susreta Sparsa i Slobode, sastat će se vodeća Bosna i Leotar. U ovom susretu Bosna će nastojati vratiti dug Trebinjcima iz prvoga dijela prvenstva kada su u Trebinju doživjeli visok poraz. U nedjelju se igraju dva susreta. Mladost je domaćin momčadi s dna ligaške ljestvice Bošnjaku, dok u ništa boljoj poziciji prvenstvene ljestvice Građanski u Bijeljini čeka snažnu momčad Kaknja. Istina, igrači Kaknja odlaze u Bijeljinu nakon dva prvenstvena poraza u nizu. U pripremi pred susret protiv Građanskog odigrali su i pobijedili u oglednom susretu drugoligaša Vogošću i s novopridošlim centrom Zimićem puni optimizma odlaze u Bijeljinu. Parovi 13. kola, 28. siječnja: Zrinjski – Široki 18, Spars – Sloboda 16.30, Bosna – Leotar 19.30, Mladost – Bošnjak 19.30, 29. 1. Građanski - Kakanj 19. •

Gruđani se ozbiljno pripremaju za nastavak natjecanja u hercegbosanskoj ligi. U nastojanju ostvarivanja prvoligaškog društva pojačavaju svoje redove dovođenjem igračkih pojačanja. Nakon što su prije desetak dana potpisali ugovore s Tonijem Luburićem i Goranom Jelčićem, u sastav koji vodi Igor Jelić priključit će se iskusni Ante Smolić. Prošle godine Ante Smolić je igrao za Student iz Mostara, a jedno vrijeme nosio je i majicu Posušja. Smolić će pojačati konkurenciju na poziciji krilnog centra. S ovim košarkašem u svojoj postavi Gruđani postaju puno konkurentniji u Ligi Herceg Bosne. (mbo)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije