Od jučer su Plemići počeli pravu borbu za mjesto u početnih 11

Zrinjski pripreme nastavio u Međugorju, potpisao Argentinac Corda

16.01.2024.
u 16:27

Za nogometaše Zrinjskog od jučer je počela nova faza priprema, i to u Međugorju, piše Večernji list BiH. Uvodni tjedan priprema za nastavak premijerligaške sezone završio je i sada se značajno diže intenzitet rada. Za momčad to znači naglašeniji fizički rad, ali, tko zna, možda se neke novine u radu novog trenera Željka Petrovića upravo u tom smislu budu i vidjele. Spomenuti stručnjak radio je u mnogo zemalja, ali je kod njega, navodno, naglašen nizozemski stil rada, gdje i kada se radi na fizici, sve se to čini s loptom.

Novo pojačanje

Mostarski klub jučer je potvrdio i dolazak novog pojačanja. Ono što se danima govorilo postalo je stvarnost, u redove Zrinjskog stigao je lijevi bek iz Argentine.

- Sebastian Corda, 28-godišnjak, novi je igrač HŠK Zrinjski Mostar, a suradnja je dogovorena do kraja sezone 2025./2026. Lijevi bočni u redove Plemića stiže nakon što je cijelu karijeru proveo u Argentini, a posljednje dvije godine igrao je u dresu Instituta AC, za koji je upisao 68 nastupa, od kojih 24 u najjačem rangu argentinskog nogometa u 2023. godini - priopćeno je iz mostarskoga kluba.

Inače, argentinski nogometaš nešto je ranije najavljen kroz posebni video na društvenim mrežama kluba, taj je videouradak imao motive tanga i jako je odjeknuo u bh. nogometnim krugovima, a Press-služba Zrinjskog za ovakvo je predstavljanje zaslužila sve pohvale.

- Gotovo je, to je to. Dolazi Corda, on stiže i to je to. Imamo dva desna beka, imamo dva lijeva beka. Savić nije novi ovdje, on je ovdje izgradio ime, dobro je poznat navijačima. Nadam se samo da će to biti Savić, kojeg smo imali prije. Zato je važno da imamo šest tjedana do početka prvenstva, a koliko vidim, on je tu domaći. Od prvog dana je super, a svi igrači pružili su maksimum i mislim da će svakoga tjedna biti sve bolje i bolje - kazao je nešto ranije svoje dojmove trener Zrinjskog Željko Petrović.

Ono što Petrović naglašava jest dobra komunikacija između njega i kluba kada je u pitanju donošenje odluka. Takvo nešto posebno je značajno za pripremno razdoblje.

- Zna se tko što radi, nitko se ne miješa tamo gdje mu nije mjesto. Organizacija je fenomenalna, ovdje nema rasprave s mnogo ljudi, komunikativna linija je kratka - dodao je trener Petrović.

Zrinjski će u Međugorju svakog tjedna imati sličan ritam rada. Tijekom tjedna su planirani treninzi, subotom bi momčad igrala kontrolnu utakmicu, dok bi nedjelja bila rezervirana za odmor. Vremenske prilike, koje su jučer Mostarce dočekale u njihovoj tradicionalnoj bazi, nisu bile idealne. Ipak, Zrinjski na spomenutoj lokaciji ima jako dobre uvjete za rad, nogometaši ove momčadi naviknuli su na rutinu, mir i tišinu u svjetski poznatom katoličkom mjestu mira i molitve.

Inozemni klubovi

Zrinjski je upravo u Međugorju kovao mnoge svoje titule. Uostalom, u tom je broćanskom mjestu 1992. godine ponovno i pokrenut rad u mostarskom klubu. Od jučer je u Međugorju, zapravo, i krenula prava borba za mjesto u početnih 11. Teško je u ovom trenutku reći hoće li biti još odlazaka ili dolazaka. Logično bi bilo očekivati da tu još bude promjena, tim više što je nekoliko mostarskih nogometaša zanimljivo jačim inozemnim klubovima.
    

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije