Zbog bolesti u obitelji košarkaš Širokog Brijega vraća se kući

košarkaška lopta
Igor Kralj/PIXSELL
02.03.2024.
u 15:38

Zbog zdravstvenih problema u obitelji, bolesti majke, košarkaši Širokog u nastavku prvenstva Bosne i Hercegovine i prije posljednjeg balona regionalne ABA 2 lige neće moći računati na Zacha Nutalla, svog ponajboljeg igrača, javlja Vecernji.ba. Američki branič stekao je simpatije u samom klubu, a po izboru navijača bivao tri puta u ovogodišnjoj sezoni proglašavan igračem mjeseca. Stoga je Uprava širokobriješkog kluba imala razumijevanja za njegove obiteljske probleme te žurno, zbog kraja prijelaznog roka, morala dovesti adekvatnu zamjenu.

Prvi klub u Europi

Na poziciji vanjskog igrača za Široki TT Kabele do kraja sezone angažiran je slovenski košarkaš Tim Tomažić, rođen 1999. godine, visok 199 centimetara. Bivši mladi slovenski reprezentativac ovogodišnju je sezonu počeo u francuskom Aix-Maurienneu, dok je prošle sezone nastupao za slovenski Šentjur, gdje je u prosjeku imao 14,8 poena, 7,4 skoka i 3,5 asistencija. Osim Slovenca, za Široki u nastavku sezone zaigrat će američki košarkaš Carlos Pepin (rođen 2000. godine, visok 201 cm), koji će pojačati konkurenciju na visokim pozicijama, gdje je Široki u proteklom dijelu natjecanja, kako u prvenstvu Bosne i Hercegovine tako i u regionalnoj ABA 2 ligi, imao mnogo problema. Carlos Pepin četiri je godine proveo na Sveučilištu East Stroudsburg, a ovu je sezonu počeo u bugarskom Beroeu, gdje je za 32 minute prosječno imao 17,8 poena i 8,1 skok po utakmici. Na novopridošle košarkaše trener Širokog trener Ivan Velić neće moći računati u sljedećem kolu, koje Široki igra večeras (subota) u Istočnom Sarajevu protiv Slavije.

U nedavnome razgovoru za Večernji list Nutall je, među ostalim, govorio i o tome kako se snalazi u novoj sredini jer mu je Široki prvi klub u Europi nakon što je stigao iz Amerike, igrajući dvije sezone za sveučilišnu momčad SMU Mustangs.

- Uz treninge, utakmice, dobro se snalazim i slobodno vrijeme uglavnom provodim uz filmove, čitanje i videoigre. Ljudi u Širokom Brijegu dobro su me primili i vrlo su susretljivi. Prvih nekoliko mjeseci bilo mi je jako teško, a ponekad je i danas, ali zasad je sve dobro, pa i očekivano, ništa neobično u novoj sredini. Doći u neki novi grad, drugu kulturu, uistinu traži vrijeme, privikavanje. Međutim, pomalo sam se naviknuo na ljude i mjesta gdje izlazim i nastojim izgraditi prijateljstva s ljudima koje susrećem. Jezik je pomalo barijera, ali se snalazim - kazao nam je tada Nutall.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije