Federer:

Zašto se ne otkriju imena igrača koji su namještali mečeve?

Roger Federer
Reuters/PIXSELL
19.01.2016.
u 17:11

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Roger Federer komentirao je skandal o namještanju teniskih mečeva te postavio pitanje zašto se ne objave imena onih igrača koji su namještali susrete u proteklim godinama, prenosi Prvi.tv

BBC i BuzzFeed News su otkrili slučajeve namještanja teniskih mečeva na najvišoj razini. Tijekom posljednjeg desetljeća 16 igrača rangiranih u top 50 je u više navrata prijavljeno zbog sumnje da su dogovarali rezultate mečeva.

Podacima raspolaže Tennis Integrity Unit (TIU) jer su slučajevi prijavljeni upravo ovoj organizaciji. Federer je pozvao organizaciju da objavi imena tenisača koji su namještali mečeve.

"Volio bih čuti imena", rekao je Federer koji ovog tjedna s najboljim tenisačima svijeta igra na Australian Openu.

Istaknuo je da se mora učiniti sve kako bi tenis "ostao čist od namještanja mečeva".

"Tek nakon što se objave imena imat ćemo nešto konkretno i možemo otvoreno diskutirati. Je li igrač namještao meč? Ili osoblje koje radi s igračem? U okviru kojih turnira se to događalo?", rekao je Federer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije