interes nadmašio kapacitet stadiona

Ulaznice za utakmicu Hrvatske i Turske rasprodane za samo osam minuta!

Hrvati
Igor Soban/PIXSELL
03.10.2023.
u 17:23

Nakon što se doznalo da će biti gledatelja na stadionu, HNS je danas pustio ulaznice u prodaju. A one su razgrabljene za samo osam minuta.

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će kvalifikacijsku utakmicu s Turskom 12. listopada u Osijeku pred punim tribinama Opus Arene. Naime, zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatska – Latvija u Rijeci Uefa nije kaznila HNS pražnjenjem stadiona, nego samo s 10 tisuća eura i 1000 gledatelja manje sljedećoj utakmici ako se sličan incident ponovi u sljedeće dvije godine.

Nakon što se doznalo da će biti gledatelja na stadionu, HNS je danas pustio ulaznice u prodaju. A one su razgrabljene za samo osam minuta.

- Prema očekivanjima, interes za utakmicu Hrvatska Turska višestruko je nadmašio kapacitet stadiona Opus Arena (koji je 13.000 gledatelja za ovu utakmicu) te su sve dostupne ulaznice prodane u razdoblju od 15:28, kada je krenula prodaja, do 15:36. U prodaji su bile ulaznice za sve četiri tribine, s time da je pet posto kapaciteta rezervirano za navijače turske reprezentacije - objavio je HNS te dodao:

- Ovisno o eventualno neiskorištenim (neplaćenim), a rezerviranim ulaznicama, moguće je da se narednih dana u sustavu za prodaju ulaznica pojavi još poneka ulaznica, no u svakom slučaju već sada znamo da nas protiv Turske čeka pun stadion. Koliko nas raduje takav interes navijača, istina je da je kapacitet Opus Arene premali za sve koji su ovom prigodom poželjeli gledati Vatrene. Stoga je i donesena odluka da se najvjernijim navijačima, njih 1.000 s najviše utakmica u posljednjih pet godina, omogući kupnja ulaznica u pretprodaji, pri čemu je većina to pravo i iskoristila.

Vatrenima će ovo biti prva utakmica na Opus Areni, novom stadionu Osijeka. Tri dana nakon Turske, 15. listopada, Hrvatska igra s Walesom u Cardiffu gdje se također očekuje nekoliko tisuća hrvatskih navijača. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije