Biciklijada

Stotine biciklista voze humanitarnu etapu Grude - Drinovci

02.09.2016.
u 08:00

Ovo je posebna biciklistička manifestacija, ali, lišena natjecateljskih uzbuđenja, zamišljena je kao rekreativna priredba.

Najmanje 500 biciklista

Organizatori su biciklistički klubovi Drinovci i Grude. Zamišljeno je da se biciklisti svih vrsta (profesionalci, amateri, rekreativci, muškarci, žene, stari, mladi i ostali...) okupe ispred dvorane Bili brig u Grudama u 12.30 sati.

Start biciklijade (nipošto utrke!) je u 13 sati, a vozi se do Drinovaca preko Sovića. Dopušteno je zainteresiranim priključiti se koloni bilo gdje na dionici Grude - Drinovci.

Po dolasku, ispred crkve sv. Mihovila slavit će se sveta misa u 14 sati, a svima nazočnim udijelit će se sveti blagoslov. Nakon toga kolona će odvoziti novu “etapu” do kupališta i odmarališta Krenica. Za sve sudionike i gledatelje organizirana je zabava, besplatna hrana i piće, druženje, te bogata tombola, rekao nam je Robert Glavaš, predsjednik BK Drinovci:

- Ranijih godina, na biciklijadi je uvijek sudjelovalo 300 i više biciklista. Bit će ih najmanje toliko i ovaj put, možda i 500. Doći će cijela Hercegovina – članovi biciklističkih klubova iz Posušja, Mostara, Širokoga, Čitluka, Ljubuškog, Čapljine...

Humanitarni karakter utrke

Najavljeni su i biciklisti iz Metkovića, Vrgorca, Imotskog i drugih mjesta u Dalmaciji. Jedan od ciljeva manifestacije je pokazati da su biciklisti u prometu ravnopravni sudionici s ostalim vozačima, ali ne da su ugroženi kao do sada...

Sav prihod od tombole i brojnih sponzora namijenjen je u humanitarne svrhe za obitelj Spajić čije dvoje djece, 7-godišnji Mihael i 11-mjesečni Ante imaju teške zdravstvene probleme s bubrezima. Obitelji je potrebna pomoć, a sudionici biciklijade i ostali nazočni mogu donaciju ostaviti u humanitarnoj kutiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije