stolni tenis

​STK Mostar veoma uspješan u Foči

STK Mostar
19.12.2016.
u 11:25

Proteklog vikenda u organizaciji STK Perućica Foča odigran je top 8 najboljih seniora i seniorki u BH stolnom tenisu.

STK Mostar ostvario je veoma zapažen rezultat i možemo reći jedan od najvrijednih u povijesti kluba. Krenimo redom, najvrijedniji rezultat postigao je Marko Vučijak plasiravši se na odlično 4. mjesto što ga dovodi do mogućeg potencijalnog seniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Moramo napomenuti da je ovom osamnaestogodišnjaku prva sezona u seniorskoj konkurenciji i da je jedini nanio poraz prvom igrču s aktualne rang-liste i pobjedniku ovog turnira Edinu Konjiću.

Dobre rezultate ostvarili su i ostali igrači iz ovog kluba: Luka Matković prvim mjestom se plasirao u A grupu najboljih seniora, a Iva Knezović je odigrala možda i najbolji turnir u svojoj karijeri i također se plasirala u A grupu najboljih seniorki BiH.

Zapaženu ulogu u B grupi imali su i Nikola Jurić (zauzeo 6. mjesto), kao i Alemka Hasečić (treće mjesto u B grupi).

Ovaj dio sezone smo završili veoma uspješno. Jesenski smo prvaci BiH u Premijer ligi, a ovi rezultati nam daju za pravo da možemo računati i na pojedinačne uspjehe, posebno ovih mladih proizvoda domaće škole stolnog tenisa, poručili su iz kluba, prenosio pogled.ba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?