poraz od Sloge

Sloboda izgubila od Sloge u 90. minuti i približila se ispadanju u Prvu ligu FBiH

tuzlanska Sloboda
Klix.ba
22.04.2023.
u 20:37

Sloboda je današnjim porazom ostala posljednja sa 25 bodova

Nogometaši tuzlanske Slobode su pred svojim navijačima doživjeli neugodan poraz od ekipe Sloge Doboj koja je na Tušnju slavila sa 1:0 golom u sudskoj nadoknadi. Bio je to duel timova koji vode i koje će do posljednjeg kola voditi veliku borbu za opstanak u ligi, a na kraju su gosti otišli kući pjevajući.

Sloboda je počela malo bolje. Vranješ je 14. minuti oprobao svoj šut, ali obrana gostiju je to izblokirala, piše Klix.ba

Do kraja prvog dijela većih prilika nije bilo pa se na pauzu otišlo početnim rezultatom.

U drugom poluvremenu je bila mnogo sadržajnija jutakmica. Šanse su se redale pred oba gola, ali gosti su ti koji su imali više znanja i spretnosti u ovoj utakmici.

Sloboda je prijetila, no ti su napadi većinom bili slabi. Pokušavali su Alić i Mehmedović, no nedostajalo je preciznosti.

Sloga je imala sjajnu priliku u 68. minuti kada je Dadić ubacio, no njegov udarac nekako brani golman Slobode koja je u sudskoj nadoknadi doživjela pravi šok.

Kada se mislilo da će ekipe podijeliti plijen, zatresla se mreža Tuzlaka nakon udarca Zajića čiji šut sa 20-ak metara završava u golu za veliko slavlje gostiju.

Sloboda je ovim porazom ostala posljednja sa 25 bodova, dok su se Dobojlije odmakle od opasne zone i sada su na ugodnoj sedmoj poziciji sa 30 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije