Pecara domaći nogometaši

Široki ne planira odlaske ni dolaske

BiH,06.12.2015.Siroki, Pecara,  Siroki - Sarajevo 1-0 Photo:Stojan Lasic
22.12.2015.
u 06:59

Na proljeće nas čeka bar 14 službenih nastupa. Nadam se da će ih biti 18... Znači da ćemo biti u finalu kupa, kaže Slaven Musa

Prošlo je više od dva tjedna od završetka prvenstva u nogometnoj Premijer ligi BiH, ali i čitave "radne" godine 2015, u kojoj je Široki Brijeg imao "tako - tako" rezultate. Nakon 15 kola prvog dijela prvenstva, Širokobriježani su prvi prošli ciljem i peti se put okitili naslovom jesenskoga prvaka.

Treći na ljestvici

Ali, trebalo je odigrati i tri proljetna kola, gdje rezultati stjecajem raznih okolnosti nisu bili u skladu s očekivanjima, pa je Široki nakon 18. kola u stanku ušao kao treći s 36 bodova, iza vodeće Slobode (40) i drugoga Zrinjskog (39), a ispred Radnika (35) i Sarajeva (34). U prvom "dodatnom" kolu na Pecari protiv Travnika završilo je 2:2. Nikakva je utjeha što je zbog četiri kardinalne pogreške (hm, pogreške...) na štetu Širokoga sudac Mirza Tičić kažnjen s deset utakmica zabrane suđenja. U Vitezu su Musinoj momčadi (zasluženo) pobjegla još dva boda nakon mršavih 1:1, a u posljednjoj utakmici uoči raspusta postignuta je "utješna" i važna pobjeda protiv Sarajeva (1:0).

Trener Slaven Musa nakon što je igračima odmah dao "voljno", najavio je prozivku za 11. siječnja:

- Ostaje zadani termin. A onda, u planu je desetak dana uvodnih priprema kući, možda i malo više. Nakon toga ćemo promijeniti mjesto boravka i otići malo u toplije krajeve.

Još ne znamo gdje, imamo dvije – tri opcije. Turska nije ni jedna od njih. Možda to bude Istra, ali nismo sigurni. Taj boravak izvan Širokoga bit će 7 - 8 dana, ne dulje. Dobro je jedno vrijeme negdje otići, tako se igrači bolje upoznaju, zbliže i druže. Mada, pogotovo ako ostane ovako lijepo vrijeme, teško je naći išta bolje od našega kampa na Blatu, gdje imamo sve što nam treba. Ne bih puno o načinu priprema i "tempiranju forme". Mi je planiramo dignuti na najvišu razinu za prvo kolo, a onda je što dulje zadržati. Na proljeće ćemo minimalno igrati 14 utakmica - 12 u prvenstvu i dvije u četvrtfinalu kupa. Ali, ja se nadam da ćemo igrati 18 utakmica, što znači da ćemo dospjeti u finale Kupa BiH...

Široki će Brijeg u pripremnom razdoblju sigurno igrati 8 – 10 pripremnih utakmica.

Moguć nastup u Gabeli

- U načelu znam dva protivnika. Osijek i Cibalia dolaze na pripreme u Hercegovinu, pa smo s njima pregovarali o prijateljskim susretima. Moguće da nastupimo na turniru Andrije Ankovića u Gabeli, gdje branimo pobjedu na zadnjem turniru. Što se igračkoga kadra tiče, ne vjerujem kako ćemo dovoditi bilo kakva pojačanja. Imamo 22 igrača u polju i tri vratara. Najveće će pojačanje biti da svi na prozivku dođu zdravi. Jesenas je bilo puno ozljeda, koje su razlog izostanaka s treninga, pa se pojedinci nisu mogli maksimalno spremiti.

Zbog ozljeda i nekoliko kasno pridošlih nogometaša puno je onih koji nisu u cijelosti prošli pripreme za sezonu (Sesar, Crnov, Krstanović, Ajayi, Pandža, Baraban, Kresinger...). A Špikić je odmah po dolasku ispao zbog teže ozljede koljena...

- Ne vjerujem kako će u naše redove zimus doći ijedan novi igrač, rekao nam je sportski direktor Dalibor Šilić. Podsjetili smo ga kako su mediji "trpali" na Pecaru Tonija Jovića iz Borca...

- Od toga nema ništa. Uostalom Toni Jović ima ugovor do ljeta s Borcem. Imamo nekoliko nogometaša na posudbi u drugim klubovima, ali nemamo ih namjeru zimus vratiti na Pecaru. To ćemo možda na ljeto po završetku prvenstva.

Dalibor Šilić nam nije mogao potvrditi gdje će se Široki Brijeg pripremiti nakon uvodnih priprema na Blatu te hoće li nastupiti na turniru u Gabeli (iako su mediji izvijestili da je uz Gošk siguran nastup Dinama, Širokoga i Zrinjskog):

- Bilo je nekih razgovora, ali Gošk nam za sada nije poslao ni poziv za nastup. Ako dođe, razmotrit ćemo ga i onda odlučiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije