hercegovački derbi

Musa žali za dva izgubljena boda, Karačić zadovoljan

Utakmica
Tomo Miličević
01.10.2013.
u 09:04

Oboji pokazali da su vrh bh. nogometa, a navijači pokazali drugima kako se treba bodriti svoj klub

Gledatelji su nakon derbija na Pecari mogli biti nezadovoljni samo jednim – momčad za koju su navijali nije pobijedila. Ono što su prikazali Široki Brijeg i Zrinjski bilo je puno sadržaja – borbenosti, zalaganja, prigoda za pogotke, uzbuđenja, dobre igre...

Korektno ozračje


Igralo se sportski i korektno, a nekoliko žutih kartona koje je podijelio sudac Vladimir Bjelica više je plod dugih jezika i napetih živaca nego grubih prekršaja na terenu. Domaći su propustili realizirati više zrelih prigoda, kao Ćorićevu i dvije-tri Wagnerove, te Zakarićevu vratnicu. Zrinjski je pak imao veći posjed lopte, osobito na početku susreta, te u završnici utakmice, nakon što je Muminović u 72. minuti pravim projektilom zatresao malu mrežicu iza vratara Luke Bilobrka. Bila je i jedna sporna situacija u 81. minuti, kada je Marin Aničić s leđa rukama oborio Krešimira Kordića u velikoj prigodi za pogodak. Tribine su vidjele jedanaesterac, ali ne i sudac Bjelica... Nogomet jeste kolektivni sport, ali dojam je kao su obje obrane bile bolji dio svojih momčadi. Najljepše od svega bilo je krajnje korektno i sportsko ponašanje u gledalištu:

- Bila je ovo jako zanimljiva utakmica. Došli smo pobijediti na Pecari, dominirali 30 minuta... Široki Brijeg me ugodno iznenadio, posebice igrom na našoj desnoj strani, gdje su nam probleme stvarali Barišić i Zakarić. U drugo smo poluvrijeme ušli prepotentno, osobito naša zadnja linija, pa je Široki i poveo. Ipak, vratili smo se u igru, izjednačili i u zadnjih 25 minuta pokazali karakter. Imali smo i peh, jer se dan prije utakmice ozlijedio Stoper Radeljić, ali ga je dobro zamijenio Graovac. Konačnih 1:1 je rezultat koji najviše ide u korist Borca, ali do kraja je još dugo, izjavio je nakon utakmice trener Zrinjskog Branko Karačić, vidno zadovoljan konačnim rezultatom.

Musa: Još ništa nije gotovo

- Dijelom se slažem s onim što je rekao kolega Karačić, ali po prikazanom, osobito stvorenim prigodama za pogotke, mi smo bili bliži pobjedi i trebamo više žaliti zbog dva izgubljena boda. Morali smo mijenjati Wagnera, koji je u igru ušao rovit, ali dogovor je bio da izdrži koliko može. Nakon njegova izlaska, nismo znali u našu korist riješiti neke situacije. Pogodak smo primili praktično iz ničega. No, dobro, idemo dalje. Do kraja ima još 20 kola, još je 60 bodova u igri, ništa nije gotovo - rekao je trener Širokoga Slaven Musa. U sljedećem kolu Široki Brijeg gostuje kod posrnule Slavije, dok je Zrinjski u Mostaru domaćin vlasniku premijerligaške lampe - trebinjskom Leotaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije