Liga MZ

Mladi i perspektivni igrači podigli su konkurenciju u Ligi

Gradac
06.08.2012.
u 11:47

U Ligi mjesnih zajednica Posušja natjecanje se dodatno zahuktalo, uzbudljivo bi trebalo biti i večeras kada se igraju četvrtfinala

Na turniru MZ u Posušju je završeno natjecanje po skupinama, te je obavljen ždrijeb za četvrtfinale. Petak je trebao dati dva posljednja putnika u knock-out fazu, a za ta dva mjesta se kandidiralo pet momčadi, pa su i tenzije bile povišene. Na kraju su najspretniji i najsretniji bili Vir i Vinjani.

Uzbudljivi susreti

U prvom susretu večeri susreli su se Durmišuša i Vir. Durmišuša je već osigurala prolazak, a poraz koji su doživjeli od Vira im je uskratio 1. mjesto u skupini. Nije moglo početi bolje za Vir, jer su već nakon 10 minuta vodili 2:0 protiv favoriziranog protivnika. Pred kraj prvog dijela vidjeli smo jedan nesvakidašnji događaj. Naime, dogodila se prometna nesreća na obližnjoj cesti i svi sudionici ove utakmice su otrčali da vide što se dogodilo. Na sreću nije bilo stradalih pa je susret nastavljen, a mali predah su bolje iskoristili igrači Durmišuše, koji brzo postižu pogodak za smanjenje rezultata. Ipak Vir je do kraja poluvremena uspio vratiti prednost od dva gola. U nastavku smo gledali potpuno ravnopravanu igru, a Vir je na kraju slavio sa 5:3, i odnio prvo mjesto na ljestvici ove skupine. Zbog pobjede Vira, Rastovača suveznici i Batin stari su odigrali revijalnu utakmicu, koja je završila podjelom bodova (5:5). Sljedeći susret je bio između ekipe koja je već osigurala 1. mjesto u skupini Gradca II i Vinjana, koji su pretendirali na drugu poziciju. Gradac II je odlučio odmoriti svoje najbolje igrače, što su Vinjani vrlo dobro iskoristili, uzevši pobjedu od 9:3. Malo toga je vrijedno spomena u ovom dvoboju, jer se od početka vidjelo da Gradac II sa svojom drugom momčadi nije u stanju parirati solidnim Vinjanima. Ovakav scenarij nije se ni malo svidio Kovačima, kojima je sad bila potrebna pobjeda od pet pogodaka razlike protiv Batina mladi, koji su priželjkivali neriješen rezultat za prolaz dalje. Kovači su krenuli uraganski i u prvom dijelu pomeli mlade Batinjane sa čak 4:0. Činilo se kako će Kovači uspjeti u svom naumu, ali se Batin nije predavao pa je držao ovu razliku sve do pred kraj susreta i trenutka kada su Kovači morali ići na sve ili ništa. Nervoza i strah od ispadanja se tada uvlače u Kovače, a Batin to na najbolji mogući način iskorištava i zamalo dolaze do toliko željenog remija. Ipak, susret završava pobjedom Kovača 6:5, a ovakvim ishodom najsretniji postaju igrači Vinjana.

Neizvjesno natjecanje


Natjecanje po skupinama pokazalo se neizvjesnim, jer skupine koje su formirane nakon 1. kruga sadržavale su mnoštvo kvalitetnih momčadi. Vidjeli smo mnoštvo novih i perspektivnim igrača, koji su doveli do još veće konkurencije. Postaje nam jasno da za ovaj turnir u budućnosti nema zime. Danas se igraju četvrtfinalni mečevi, a sastaju se Gradac II - Durmišuša (19.30 sati), Rakitno - Vinjani (20.30), Vir - Rastovača polje (21.30), Meljakuša - Landeke (22.30).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije