Mladi Livnjak na Jordan Brand Classic kampu u Barceloni

Karlo Matković putevima Hezonje, Bendera, Mazalina, Arapovića...

eda
12.03.2017.
u 09:00

Šesnaestogodišnji rođeni Livnjak Karlo Matković, košarkaš koji nastupa za kadete KK Cedevita Zagreb, ovih dana nastupa na prestižnom košarkaškom kampu najdarovitijih mladih košarkaša 2001. godišta u Europi, koji je započeo u Barceloni 10. ožujka pod pokroviteljstvom Nike Air Jordan Branda.

Nije promakao “skautima”

Njegove odlične igre u kadetima i juniorima KK Cedevita nisu promakle “skautima” i trenerima u omladinskom pogonu KK Cedevita, tako da ove godine talentirani mladi Livnjak predstavlja hrvatsku košarku.

Na prestižnom kampu Hrvatsku su prije dolaska darovitog košarkaša livanjskog podrijetla predstavljali mladi košarkaši kao što su Mario Hezonja, Dragan Bender, Lovro Mazalin, Marko Arapović, od kojih prva dvojica igraju NBA košarku, a kasnije su svi postali i reprezentativci Hrvatske.

Karlo Matković počeo je trenirati košarku u mlađim vrstama KK Livno sa svega trinaest godina, da bi nakon odigrane dvije sezone prešao u redove KK Cedevita.

Transfer se dogodio na preporuku direktora mlađih vrsta Cedevite bivšeg košarkaša Marina Baždarića.

Karlo Matković je s Cedevitom potpisao ugovor o sportskom usavršavanju koji vrijedi do njegove osamnaeste godine.

Nakon provedene pola godine treniranja i igranja u Cedeviti te odigranih 28 utakmica, Karlo Matković vodeći je strijelac KK Cedevita s 19 postignutih koševa po utakmici. Visok je 203 centimetra, a krase ga odličan skok te mekana ruka.

Trideset najdarovitijih

Privukao je pozornost košarkaških stručnjaka, zahvaljujući čemu će ove godine predstaviti izabranu vrstu Hrvatske na Jordan Brand Classicu u Barceloni.

U Barceloni će trenirati i igrati utakmice s 30 najdarovitijih mladih košarkaša Europe pod paskom košarkaških trenera NBA lige.

Pred sam kraj, 17. travnja, desetorica najboljih košarkaša otputovat će u SAD, točnije u New York (Brooklyn), na utakmicu protiv mladih američkih košarkaša te dobi. Da će se među deset najboljih naći i ime i Karla Matkovića, nadaju se u Cedeviti i u njegovu klubu KK Livno u kojem je ponikao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije