BRANI HRVATE

Grčki odvjetnik: Policija je jednog BBB-a optužila da je imao nož

navijači u Ateni
YIANNIS.PANAGOPOULOS
21.08.2023.
u 07:22

- Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica. Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro.

Grčki odvjetnik Athanasios Kaymenakis koji zastupa 96 uhićenih BBB-a, progovorio je situaciji u Grčkoj.

- Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož - rekao je odvjetnik za HRT.

Kaže da istraga ide u korist BBB-ima i zasad ništa ne upućuje da je netko od njih ubojica.

- Optužbe su ozbiljne, ali mislim da težina dokaza, saslušanje i istraga idu nama u korist. Zatvorili su sve jer svi su bili potencijalni ubojica. Moramo to imati na umu, ali mislim da je prošlo dobro. Nastavit ćemo se boriti i osloboditi ljude što je prije moguće. Čvrsto vjerujem u grčki pravni sustav - rekao je odvjetnik.

Slavko Šimunović, Hrvat koji više od 20 godina živi u Grčkoj kaže da su BBB-i odabrali najgori trenutak za odlazak u Atenu. Naime, grčko je pravosuđe pooštrilo kazne za huliganizam.

 - Puno su sporiji, puno su neefikasniji od našega, možete zamisliti kako je onda. BBB će se, moje je mišljenje teško provesti i zbog novog zakona i taj problem njihov ne poznaju istražne zatvore nego 18 mjesec - rekao je Slavko Šimunović i dodao

- Tu su bejzbol palice, tu su noževi, signalne rekete, užas, premlaćivanja, razbijanja, veliki huliganizam, veći nego kod nas sigurno. Kad je u pitanju Panathinaikos Olympiakos to mi u Hrvatskoj nemamo, navodi Šimunović.

Kaže i da ovih dana nije lako biti Hrvat u Ateni.

- Ja ću vjerojatno ostaviti automobil negdje prije Atene kod prijatelja i u Atenu se spustiti s rent a carom jer zagrebačke registracije sigurno će biti veliki izazov - kaže Šimunović.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije