bh. nogometaš

Džeko na razgovoru kod Josea Mourinha, ostaje li u Romi?

Edin Džeko
05.07.2021.
u 08:42

Džeko ima još godinu dana ugovora koji mu jamči godišnju plaću od 7,5 milijuna eura, koje bi se klub rado želio riješiti i tako donekle olakšati proračun

Nogometaši Rome danas će u trening-kampu Trigoria službeno upoznati novog trenera, Josea Mourinha.

Bit će to prva prilika za portugalskog stručnjaka da razgovara sa Edinom Džekom, iskusnim napadačem, kojem je početkom ove godine Mourinhov zemljak Paulo Fonseca oduzeo kapetansku traku.

Jedno od najvažnijih pitanja je hoće li Dijamant i dalje ostati u sastavu Vučice. 

Džeko ima još godinu dana ugovora koji mu jamči godišnju plaću od 7,5 milijuna eura, koje bi se klub rado želio riješiti i tako donekle olakšati proračun. Ipak, kako navodi Gazzetta dello Sport, postoji nekoliko mogućnosti, a najvjerojatnije je da će DŽeko ostati u Rimu.

Ugledni talijanski list procjenjuje kako bi suradnja između Mourinha i Džeke mogla biti plodonosna, posebno zbog činjenice da bi iskusni napadač mogao biti motiviran zbog svega što mu se dogodilo u odnosima sa Fonsecom.

Isti izvor navodi kako je Fenerbahce obećao kako će ga čekati do završetka prelaznog roka, a navodno mu je turski velikan osigurao trogodišnji ugovor, prema financijskim uvjetima identičan onome kojeg ima u Romi (7,5 milijuna eura po sezoni). S tim da bi prve godine plaća bila fiksna, dok bi se za iduće dvije naknadno dogovorali.

I dok se danas očekuju prvi "rezultati" sastanka između Mourinha i nogometaša Rome, direktor Tiago Pinto ima pune ruke posla. Nastoji riješiti problem oko Leonarda Spinazzole, a i Atalantin Robin Gosens je jedna od tema, no njegova kupovina Vučicu bi iznosila oko 40 milijuna eura.

U Romi razmišljaju i o Marcosu Alonsu, koji u Chelseaju zarađuje šest milijuna eura po sezoni, dok je Emerson Palmieri već počeo pregovore s Napolijem. U igri su i dodatna tri imena: Federico Dimarco (Inter), Cristiano Biraghi (Fiorentina) i Mitchell Dijks (Bologna).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?