TURSKI MEDIJI

Bjelica će za prijevremeni otkaz dobiti 1,6 milijuna eura

Nenad Bjelica
Luka Stanzl/PIXSEL
10.10.2023.
u 07:12

Bjelicu bi trebao naslijediti Abdullah Avci (60), trener koji je vodio Trabzonspor od studenog 2020. do ožujka 2023.

Nenad Bjelica (52) od subote više nije trener Trabzonspora, hrvatski je stručnjak na klupi turskog kluba izdržao pet i pol mjeseci. Vodio je momčad u 16 utakmica, a ostvario je učinak od osam pobjeda i osam poraza. Službeno odluka o raskidu ugovora nije objavljena, ali jasno je da je priči kraj, čeka se samo dogovor oko modela rastanka.

Turski mediji objavili su kako je Bjelica bio tvrd u pregovorima. Hrvatski trener za raskid ugovora tražio je prvotno isplatu cijelog ugovora, do kraja. Podsjetimo, Bjelica je ugovor s Trabzonsporom potpisao na 1,6 milijuna eura godišnje plaće do lipnja 2025. godine. Prema tome, navodno je tražio oko tri milijuna eura otpremnine i punu isplatu za sve članove svog stožera. No turski Haber piše da će Bjelica na kraju dobiti 1,5 – 1,6 milijuna eura odštete.

Bjelicu bi trebao naslijediti Abdullah Avci (60), trener koji je vodio Trabzonspor od studenog 2020. do ožujka 2023., kada ga je zamijenio baš hrvatski trener. Turci navode da će Avci po sezoni zarađivati 1,5 milijuna eura, 300 tisuća eura manje od Bjelice.

Trabzonspor se nakon osam kola nalazi na sedmoj poziciji s 12 bodova, dok vodeći Fenerbahçe, za koji sjajno brani naš Dominik Livaković, ima dvostruko više bodova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije