kod Stuttgarta

FOTO: Vratila se Hercegovačka večer u Filderstadt! Kralj dijaspore digao publiku na noge

24.09.2023.
u 12:13

U Filderstadtu kod Stuttgarta u subotu uvečer održana je 21. po redu Hercegovačka večer koja je u dvorani Rundsporthalle okupila oko 1.400 Hrvata i njihovih prijatelja iz Njemačke i susjednih zemalja te Hrvatske i BiH.

Na samom početku večeri goste je pozdravio Zoran Primorac, predsjednik Hrvatske zajednice Hercegovina (HZH) iz Stuttgarta koja je organizator Hercegovačke večeri te generalni konzul RH iz Stuttgart Ivan Sablić.

Potom je gvardijan u Svetištu Gospe Sinjske fra Marinko Vukman, koji je stigao iz Sinja, pozdravio publiku, izmolio molitvu Oče naš, a potom i svima u dvorani udijelio blagoslov.

Zoran Primorac je već ranije za Fenix-magazin.de kazao kako mu je iznimno drago što se Hercegovačka večer ponovno vratila nakon nekoliko godina stanke zbog pandemije koronavirusa.

Velik broj publike u Filderstadtu u subotu uvečer zabavljao je kralj dijaspore Mate Bulić, kao i Jozo Vučić, Stojan Čarapina, klapa Filiae Croatiae i folklorni sastav Krešimir, dokaz je da im je ova večer itekako nedostajala.

Darovna su dva potpisana dresa Luke Modrića i nogometna lopta s potpisom izbornika Zlatka Dalića te svih nogometaša hrvatske nogometne reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije