raskošno vjenčanje

Dobro čuvana tajna monegaškog dvora otkrivena tek desetljeće kasnije

Princeza Charlene i princ Albert II
Profimedia
06.04.2024.
u 12:14

Ove godine 2. srpnja obilježit će se 13 godina otkako je u Monaku održano raskošno vjenčanje princa Alberta II i južnoafričke plivačice Charlene Wittstock. Više od desetljeća kasnije nećakinja velikog modnog dizajnera Giorgija Armanija otkrila je tajnu koju su do sada znali tek odabrani.

'Bila je to jako velika odgovornost, do te mjere da smo napravili dvije haljine u slučaju da se jednoj od njih nešto dogodi', otkrila je Roberta Armani, nećakinja slavnog Giorgija Armanija, piše Tportal.hr.

 

Foto: Profimedia

 

Tako se 13 godina kasnije doznalo da je svojedobno postojala i druga vjenčanica, a koja nije bila ona koju je na svoj dan iz snova nosila Charlene Wittstock - poznata kreacija bez rukava te s volanima i redovima šljokica. Svih ovih godina nitko nije progovorio o vjenčanici koju je Armani napravio u tajnosti i koja do sada nije javno pokazana.

I dok je ona na svom posljednjem pokazivanju u javnosti nosila nekonvencionalnu plavu kombinaciju, koja se sastojala od duge haljine i sakoa, 'sudbonosno da' izrekla je u veličanstvenoj Armanijevoj kreaciji.

Riječ je o modelu bez ramena sa šlepom od pet metara, čije je stvaranje trajalo nevjerojatnih 2500 sati, od čega je samo 700 sati provedeno na izradi veza. Na vjenčanici, nastaloj od 50 metara svile i 80 metara svilene organze, nalazilo se 40 tisuća kristala Swarovski, 20 tisuća sedefnih suza i 30 tisuća kamenja u zlatnim nijansama.

Ništa manje pažnje nije se posvetilo ni velu, a on je napravljen od 20 metara svilenog tila i na njemu se čak 100 sati izrađivao vez.

'Moj je ujak želio napraviti haljinu koja je bezvremenska i sofisticirana, a budući da je Charlene blagoslovljena nevjerojatnim tijelom i spektakularnim ramenima, bila je fantastična za svaku haljinu. Nijansa slonovače koju smo odabrali pristajala je njezinoj boji kože', dodala je Roberta Armani.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije