Nakon vijesti da se kralju Charlesu pogoršalo stanje

Buckinghamska palača: Kralj se vraća javnim dužnostima

27.04.2024.
u 09:00

Nakon vijesti da se pogoršalo stanje kralja Charlesa te da se ubrzano radi na planovima za njegovu sahranu, oglasila se Buckinghamska palača i navela da se kralj vraća javnim dužnostima.

Kralj Charles će se sljedećeg tjedna vratiti javnim dužnostima nakon što je njegovo liječenje od raka imalo pozitivan efekat.

Sedamdesetpetogodišnji monarh prima ambulantnu skrb i viđen je samo u nekoliko navrata otkako je objavio svoje stanje u veljači, kada se povukao iz angažmana koji su uključivali javno djelovanje.

Izvori su naveli da kralj još uvijek ima rak i da će se nastaviti podvrgavati liječenju dok se pridržava svog ljetnog rasporeda.

Glasnogovornik Buckinghamske palače je rekao: "Program liječenja Njegovog Veličanstva će se nastaviti, ali liječnici su dovoljno zadovoljni napretkom koji je postignut do sada da je kralj sada u mogućnosti nastaviti niz javnih dužnosti. Predstojeći angažmani će biti prilagođeni tamo gdje je to potrebno kako bi se minimizirali svi rizici za nastavak oporavka."

Ova najnovija objava bit će poticaj za monarhiju, kojoj je ove godine zadat dvostruki udarac kada je i kralju i princezi od Walesa dijagnosticiran rak.

Podsjećamo, britanski mediji jučer su objavili da se zdravstveno stanje kralja Charlesa progresivno pogoršava, što je dovelo do toga da zvaničnici Buckinghamske palače redovno ažuriraju plan za njegovu predstojeću sahranu - pripreme koje su započele dan nakon što je kraljica Elizabeta sahranjena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije