PONOVLJENO SUĐENJE

Bivši bubnjar Parnog valjaka nepravomoćno osuđen na tri godine zatvora

Dražen Scholz
Goran stanzl/PIXSELL
27.11.2023.
u 17:10

Inače na prethodnom suđenju je bio osuđen na četiri i pol godine zatvora no ta je presuda, koju je bio donio Općinski kazneni sud, ukinuta

Dražen Scholz (62), bivši bubnjar Parnog valjka, na ponovljenom suđenju, nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora jer je 22. rujna 2017. oko 5.30 na Ilici skrivio nesreću u kojoj je usmrtio pješaka Vjerana Dasovića. Bio je optužen za prometnu nesreću iz nehaja, ali i da se udaljio s mjesta nesreće, ne pruživši pomoć ozlijeđenom pješaku.

Inače na prethodnom suđenju je bio osuđen na četiri i pol godine zatvora no ta je presuda, koju je bio donio Općinski kazneni sud, ukinuta. Kako se u međuvremenu promijenila i nadležnost, ovaj mu se put sudilo na Županijskom sudu, a ne na Općinskom kaznenom sudu.

Prema optužnici Scholz se teretio da je 22. rujna 2017. oko 5.30 vozio Ilicom upravljajući Renaultom Cliom. Kada je došao do pješačkog prijelaza kojim ne upravljaju semafori, naletio je na Dasovića koji je prelazio cestu. Od siline udarca Dasović je oboren na tlo, bio je teško ozlijeđen te je od zadobivenih ozljeda preminuo 25. rujna 2017. u KB Sestara milosrdnica.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije