VISOKE TEMPERATURE

Radnicima upozorenje zbog velikih vrućina

31.08.2015.
u 06:30

Radnici spas traže u kratkim pauzama i umivanju vodom, ali priznaju kako im je jako teško raditi po ovakvom vremenu

Veliki toplinski val koji je ponovno zahvatio regiju prošloga tjedna nastavit će se i ovoga, a mnogi građani ne mogu ga izbjeći jer se bave poslovima koji od njih zahtijevaju prisutnost na ulici, u polju, izloženost suncu ili visokim temperaturama, piše Večernji list. Ljudi koji rade na visinama, na cestama, u poljima, moraju voditi računa o tome da se što češće odmaraju. - Teško je po vrućini, baš je teško. Imamo malo pauze, koliko možemo da uhvatimo hladovinu i borimo se koliko možemo. Baš je teško, ne može se disati, malaksa čovjek - kaže građevinski radnik Damir Crnogorac.

Na pitanje na koji način on i njegovi kolege pokušavaju ublažiti vrućinu, tridesetpetogodišnji Crnogorac je rekao da to čine „jedino ako ne dođu na posao i nikako drugačije" i dodao kako uz to „pomaže malo hladna voda, umivanje, i to je sve". Poslodavci su pozvani još jednom da imaju sluha za ove probleme i da više pozornosti posvete uvjetima u kojima im radnici rade. Inače, za danas je ponovno upaljen narančasti meteoalarm za prostor cijele Bosne i Hercegovine. - Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovito se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od vaših državna tijela - navodi se u upozorenju federalnog Hidrometeorološkog zavoda. Očekuje se kako će se slične vremenske prilike zadržati i idućih nekoliko dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije