Mercato je završio. Najvatrenije je bilo na "Otoku" gdje se dobro trgovalo

Falcao u Manchester Unitedu, Chicharito u Realu: Barcelona je od ponedjeljka pregovarala s Interom oko Kovačića

'Colombian player Radamel Falcao signs autographs to attend a soccer practice session in Barranquilla October 10, 2013. Colombia will face Chile in their 2014 World Cup qualifying soccer match on Frid
Foto: 'JOSE MIGUEL GOMEZ'
01.09.2014.
u 16:32

Niko Kranjčar vratio se na jednogodišnju posudbu u Queens Park Rangers, ovog puta kao premijerligaški igrač

Više od 2,5 milijardi eura potrošili su klubovi liga petice ovoga ljeta, od toga najviše engleski Premiership (više od milijardu), a najviše Manchester United, čak 200 milijuna eura. Čak tri od pet najskupljih transfera u povijesti dogovorena su ovoga ljeta. Broj jedan je prelazak Luisa Suareza iz Liverpool u Barcelonu (81 milijun eura), potom Jamesov iz Monaca u Real (80), te Di Marijin iz Reala u PSG (75).

Već po običaju, jako puno “prometa” bilo je i u jučerašnjem, zadnjem danu prijelaznog roka. 

Javier Hernandez "Chicharito" novi je Galactico u eri Fiorentina Pereza. Real Madrid dogovorio je posudbu napadača, ali i mogućnost otkupljivanja ugovora za 14 milijuna eura, ukoliko ovaj zadovolji. A Manchester je zamjenu za Chicharita pronašao u El Tigreu, kolumbijskoj zvijezdi Radamelu Falcau. Iako je jučer objavljeno da Falcao sigurno prelazi u Real Madrid, oko Luisa Van Gaala zaigralo je na sjajnog Kolumbijca. Radamelu Falcau će ove sezone Manchester davati 346.000 funti tjedne plaće. Prevedeno, Kolumbijac će svaki tjedan zaraditi točno 825 tisuća maraka. Usporedivši to s domaćim standardima, nevjerojatno zvuči podatak da bi radnik iz BiH, ako se uzme u obzir posljednja prosječna plaća od 829 maraka trebao raditi 82 godine i 9 mjeseci da bi zaradio Falcaovu tjednu plaću, što je praktički nemoguće. No, to nije sve. United mora Monacu platiti i šest milijuna funti za ovogodišnju posudbu Kolumbijca, tako da će njegov jednogodišnji angažman koštati 24 milijuna funti. Zanimljivo, Falcao je na Old Trafford službeno došao na jednogodišnju posudbu, za što će United platiti 15 milijuna eura. Nisu ga kupili jer bi tako riskirali da im Uefa upali crveno svjetlo zbog kršenja financijskog fair-playa. Dovođenjem Falcaa Manchester United odnio je dvostruku pobjedu, jer Kolumbijca je htio dovesti i gradski rival Manchester City.

A da Van Gaal do kraja dana nije namjeravao stati pokazuje i informacija da je i Daley Blind postao novi igrač Manchester Uniteda. Ajax je dobio odštetu od 17.5 milijuna eura.

Aktivna posljednjeg dana bila je i Fiorentina koja je dovela dva Hrvata. Milan Badelj stiže iz HSV-a za oko pet milijuna eura, a iz Rijeke su Talijani doveli mladog hrvatskog reprezentativca Ricarda Bagadura. Da Fiorentina misli ozbiljno potvrđuje i dovođenje Micaha Richardsa iz aktualnog engleskog prvaka Cityija. Desni branič dolazi na jednogodišnju posudbu.

Rijeka je pak dovela dva pojačanja, stigli su Portugalac Ruben Lima iz Dinama te Crnogorca Marko Vešović iz Torina. Vratar Simon Sluga će na posudbu u Lokomotiva, Dario Čanađija i Josip Brezovac u Serie B, dok će napadač Adis Jahović u Rusiju.

BBC javlja kako je na Loftus Road stigao Niko Kranjčar, koji bi trebao opet na posudbu Queens Park Rangersima, za koje je lani igrao u Championshipu, također kao posuđeni igrač kijevskog Dinama. QPR je uspio dovesti iz Sandra iz Tottenhama. - Niko je klasa! Ja sam njegov veliki fan i stvarno mi je drago da se vratio - ustvrdio je trener Harry Redknapp, u svom četvrtom dovođenju Nike Kranjčara.

Danny Welbeck je novi igrač Arsenala. Arsenal i Manchester United su dogovorili odštetu od 16 milijuna funti, koliko će Topnici morati platiti Crvenim vragovima.

Talijanski mediji pišu kako je Barcelona cijeli ponedjeljak pregovarala o prelasku Matea Kovačića u njihove redove, no Inter na kraju nije pristao na prodaju hrvatskog reprezentativca oko kojega slaže novu momčad. 

Sunderland je u zadnjim satima prijelaznog roka doveo dva igrača. Na jednogodišnju posudbu stigli su Sebastian Coates iz Liverpoola te Argentinac Ricky Alvarez iz Intera.

Chelsea je potpisivanjem Loica Remyja riješio rubriku dolazaka. Otišli su Marco van Ginkel, Nizozemac na posudbi u Milanu i Patrick Bamford koji ide na posudbu u Middlesbrough.

Na Vicente Calderon stigao je Alessio Cerci iz Torina i tako postao konkurencija Mariju Mandžukiću u Atleticu.

Napadač iz Obale Bjelokosti Salomon Kalou sljedeće tri godine bit će član Herthe. Berlinčani su za 29-godišnjaka platili tek tri milijuna eura.

 

Komentara 1

SV
Sumrak Vremena
20:29 01.09.2014.

kakve su ovo zamjene igrača između Rijeke i Dinama ne kužim

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije