FILIPINSKI otok Mindanao

Potres magnitude 6,3 stupnja po Richteru pogodio filipinski otok, a onda se zatreslo i u Rumunjskoj

potres
emsc-csem.org
24.09.2016.
u 11:23

FILIPINSKI otok Mindanao pogodio je potres magnitude 6,3 stupnja po Richteru, izvijestio je u subotu američki Geološki institut.

Potres, početno prognoziran da je imao jačinu magnitude 6,5 stupnjeva po Richteru, pogodio je otok Mindanao u petak u 22,53 sati po Srednjoeuropskom vremenu oko 114 kilometara istočno od grada Davao.

Epicentar potresa bio je na dubini od 69 kilometara ispod morskog dna i ne očekuje se da će izazvati tsunami.

Potres jačine 6,3 stupnja po Richteru  smatra se jakim i može nanijeti veliku štetu, ali njegovi učinci će se vjerojatno ublažiti jer se dogodio na moru i na velikoj dubini.

Potres i u Rumunjskoj

Svega sat vremena kasnije potres magnitude 5,6 stupnjeva po Richteru pogodio je istočni dio Rumunjske, izvijestio je u subotu američki Geološki institut.

Potres, u početku procijenjen na jačinu od 5,7 stupnjeva po Richteru, pogodio je istočni dio Rumunjske u petak u 23,11 sati po Srednjoeuropskom vremenu 149 km sjeverno od Bukurešta.

Potresi magnitude 5,7 stupnjeva po Richteru smatraju se potresima umjerene jakosti koji bi mogli nanijeti velike štete, a posljedice djelovanja ovoga potresa moglo bi ublažiti to što se dogodio na dubini od 91,25 km.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?