Trump uvjeren

Pobjedom u Indiani osigurat su nominaciju

trump
02.05.2016.
u 09:33

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump u nedjelju je izjavio da će osigurati svoju predsjedničku nominaciju ukoliko u utorak pobijedi na predizborima u Indiani gdje je trenutačno u velikoj prednosti u odnosu na svog glavnog protivnika Teda Cruza, prenosi Hina.

Anketa provedena za NBC i Wall Street Journal pokazala je da je Trump u velikoj prednosti u Indiani s 49 posto glasova prema 34 posto koliko bi ih dobio Cruz te 13 posto za trećega kandidata, guvernera Ohija Johna Kasicha.

U intervjuu za Fox News Sunday Trump je na pitanje hoće li Indiana značiti završetak duge republikanske utrke u njegovu korist vrlo samouvjereno i spremno odgovorio: "Da, gotovo je. Već je gotovo".

Trump je već osigurao 996 republikanskih delegata, a Indiana ih ima 57. Za republikansku predsjedničku nominaciju kandidati trebaju prikupiti 1237 delegata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?