Njemačka:

Oko 90 džamija pod prismotrom policije

polciija
02.05.2016.
u 13:20

 Oko 90 džamija u Njemačkoj trenutno se zbog islamističkih aktivnosti nalazi pod prismotrom Ureda za zaštitu ustavnog poretka, objavljeno je u ponedjeljak.

- Trenutno pratimo aktivnosti u oko 90 islamističkih zajednica u Njemačkoj, u kojima se najvećim dijelom okupljaju osobe arapskog podrijetla - rekao je direktor Ureda za zaštitu ustavnog poretka Hans-Georg Maassen za javni servis ARD.

- Kod ovih džamija se uglavnom radi o tzv. dvorišnim džamijama u kojima samostalno djeluju samoproglašeni imami i emiri koji svojim huškačkim govorima pozivaju na džihad - rekao je Maassen. 

Direktor Ureda za zaštitu ustavnog poretka je, međutim, naglasio kako se u Njemačkoj pod prismotrom ne nalaze muslimani općenito, nego sam jedan manji, agresivniji dio.

- Velika bi greška bila kada bi poistovijetili vjerske ekstremiste i muslimane - rekao je Maassen.

U ponedjeljak će u Berlinu biti održana konferencija Ureda za zaštitu ustavnog poretka na kojoj će biti riječi o opasnosti od džihadista u Njemačkoj, javlja Hina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?