napad

Nožem je izrezao američkog veleposlanika u Južnoj Koreji

de
05.03.2015.
u 11:25

Aktivist Kim Ki-jong (55) napao je u četvrtak rano ujutro američkog veleposlanika u Južnoj Koreji Marka Lipperta (42). Napadač je uhićen. Lipperta su odvezli u bolnicu

Aktivist Kim Ki-jong (55) napao je u četvrtak rano ujutro američkog veleposlanika u Južnoj Koreji Marka Lipperta (42) i ozlijedio ga. Lippert je snimljen kako krvave glave i ruke ulazi u automobil koji ga je odvezao u bolnicu. Napadnut je tijekom doručka na forumu u centru Seula. Napadač je uhićen i kasnije su i njega odvezli u bolnicu. Kim je tijekom napada vikao kao traži da se ujedine Južna i Sjeverna Koreja. Prosvjedovao je i protiv zajedničke vojne vježbe SAD-a i Južne Koreje koja je počela u ponedjeljak. Lippert, utvrdili su u bolnici, nije u životnoj opasnosti. Dužnost veleposlanika u Južnoj Koreji preuzeo je prije godinu dana, a prije toga je radio u Pentagonu i bio je tajnik za azijsku politiku. Američki predsjednik Barack Obama je odmah nazvao Lipperta kako bi mu zaželio brzo ozdravljenje.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?