Otkrivamo - što stoji u informaciji o stanovima iz stambenog fonda

Nekadašnji vlasnici čekaju vraćanje 3071 stana u FBiH

30.03.2017.
u 07:00

U sklopu stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane bilo je 12.696 stanova. Ranijim nositeljima stanarskih prava, po raznim osnovama, nije vraćen 3071 stan, navodi se u informaciji o stanovima iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog ministarstva obrane za 2016., u čijem smo posjedu.

Povjerenstva i odluke

U dokumentu se navodi kako broj “nevraćenih” stanova nije konačan te da u mnogim predmetima nisu još okončani postupci po zahtjevima. Od ukupnog broja stanova koji nisu vraćeni, 1196 ranijih nositelja stanarskih prava nije potraživalo stanove, dok je 1875 zahtjeva odbijeno. Tijekom prošle godine Federalnom pravobraniteljstvu dostavljena su 192 predmeta radi ocjene pravne valjanosti i potvrde ugovora o kupoprodaji stana na koji postoji stanarsko pravo.

Tijekom 2016., kako se navodi, povjerenstvo je donijelo 67 odluka i to: - 27 odluka o dodjeli zamjenskih stanova, obnovu ranije zaključenih ugovora o korištenju stanova i dodjelu stanova na korištenje iz stambenog fonda prijašnjeg Federalnog MO i Vojske FBiH, 29 odluka kojima se zahtjevi za dodjelu zamjenskih stanova, obnovu ugovora o korištenju stanova i dodjelu stanova odbijaju kao neosnovani ili odbacuju kao nepravodobni, 11 odluka koje su procesno-pravne prirode i odnose se na vođenje postupka. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije