Izvučeni parovi

Najjači par Zrinjski - Borac, Široki izvukao Radnika

Utakmica
02.10.2013.
u 09:51

Bit će to sudar trenutačno vodećeg i drugoplasiranog sastava u prvenstvu. Pobjednika je teško predvidjeti

U Sarajevu su izvučeni parovi osmine finala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine. Za razliku od šesnaestine finala, ovaj put teže je očekivati iznenađenja, jer se po propozicijama igraju dvije utakmice. Ipak, možda se netko od favorita “oklizne”, jer to je u kupskim natjecanjima gotovo uobičajeno.

Prvi protiv drugog

Prve utakmice na rasporedu su 23. listopada (15 ili 18 sati), dok su uzvrati 6. studenoga (13.30 ili 16.30 sati). Četvrtfinale, polufinale i finale igrat će se tek na proljeće. Najzanimljiviji i najjači je svakako par Zrinjski – Borac. Bit će to sudar trenutačno vodećeg i drugoplasiranog sastava u prvenstvu. Pobjednika je teško predvidjeti. Nedavno su se Jovićeva i Karačićeva momčad sudarili u prvenstvu. Tada je Borac slavio 2:0, pa u Zrinjskom priželjkuju uzvratiti. Branitelj naslova pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine Široki Brijeg izvukao je Radnik iz Bijeljine, momčad koja kroz prvenstvo “gazi” kao nikada ranije i nalazi se pri vrhu ljestvice: -Zadovoljan sam ždrijebom, jedino što nije dobro je dalek put u Bijeljinu. U prvoj smo utakmici domaćini, tu moramo tražiti što bolji rezultat uoči uzvrata. Radnik je nezgodan, ali njihov je hendikep mali broj igrača. U šesnaestini finala Radnik je izbacio mostarski Branitelj s gotovo pričuvnom momčadi, rekao nam je trener Širokobriježana Slaven Musa.

Prvak protiv Slavije

Aktualni prvak Željezničar, sudionik finala prošlog kupskog natjecanja izvukao je Slaviju. Prvi susret igra se u Lukavici: -Ne želimo preuzeti ulogu favorita. Znate, Slavija nam je na Grbavici uzela bod u prvenstvu. Mogli smo izvući i nekog lakšeg, ali što je tu je, kaže trener Sarajlija Dino Đurbuzović. Vitez je u prvom susretu domaćin Sarajevu, što je mala prednost za momčad s Koševa. Uostalom, Vitezu je prioritet borba za ostanak u Premijer ligi BiH, ali ovaj susret ipak nije lišen neizvjesnosti. Uz gore spomenute sudare premijerligaša, u ostalim susretima igraju niželigaši i stanovnici “elitnog” razreda. Mostarski Velež je favorit protiv Slobode (prvi susret se igra u Mrkonjić Gradu), Olimpic protiv Gruda (prva utakmica je na Otoci). Natron će u Maglaju ugostiti novog premijerligaša Mladost VO, a Čelik u Zenici “federalca” Bratstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije