Posušje

Mnoštvo zabavnog programa u sklopu ‘Posuškog lita 2016.’

06.05.2016.
u 09:00

Povjerenstvo “Posuškog lita 2016.” već je uputilo javni poziv za prijavu projekata u sklopu te bogate kulturne manifestacije. Pozvani su i pojedinci, društva, udruge i institucije radi prijave svojih projekte za program ovogodišnjeg “Lita”, u cilju promocije autohtone kulture posuškog kraja, hrvatskog naroda i stvaranja pozitivnog brenda Posušja. Dosadašnje manifestacije su pokazale mnogo toga zabavnoga i vrijednoga pa se tako očekuje i ove godine.

Lani se krenulo biciklijadom “Posuški đir”. U planu su i ove godine mnoge kulturne priredbe i događaji – prikazivanje filmova, predstavljanje knjige, večer folklora, susreti planinara na memorijalu “I. Plazonić”. Vesele su Igre bez granica, turnir mjesnih zajednica, ali “Kamendani” i Festival (treći) klapske pisme imaju posebne vrijednosti. Tu su i proslave na Ilijinu brdu, Dani domovinske zahvalnosti u Viru i drugi događaji.

Posušje svoj dan slavi na Veliku Gospu, zaštitnicu posuške župe. Na svečanoj sjednici OV-a dodjeljuju se općinska priznanja, a cijeli kraj naraste za nekoliko tisuća raseljenih Posušana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?