"Putnik u vremenu" Ivana Vrljića

Zbirka koja nas uvjerava da je pjesništvo plemenit zanat i misija

02.03.2017.
u 08:00

“Knjiga kao rezime desetogodišnjeg putovanja, popraćenog odrastanjem, sazrijevanjem, urodila je pjesmama punih senzualne, ali i empatične ljubavi, a sve to kroz sonete.

Ivan je na svom poetskom proputovanju vremenom s kovčegom od 44 soneta, sortiranih u dva poglavlja – Poetika suza i Put ka izvoru”, kazala je Sanijela Matković na predstavljanju knjige pjesama “Putnik u vremenu” mostarskog pjesnika Ivana Vrljića, upriličenom u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu.

“Prva zbirka mladoga Ivana Vrljića je, najblaže rečeno, začuđujuća u svome isplivu iz gotovo standardiziranih mladenačkih poetika koje tendenciozno izbjegavaju stroge strukture. Neumorno traži nove forme i koristi blagodati nekonvencionalnosti”, riječi su Tine Laco koja dodaje kako je zbirka “Putnik u vremenu” ostavila svoj čvrst otisak u stihotvornome sazviježđu, uvjerivši nas u to kako je pjesništvo povlašten zanat i plemenita misija.

Ivan Vrljić kazao je kako je sretan zbog toga što je drugo predstavljanje njegove prve knjige upriličeno u Širokom Brijegu za koji je podrijetlom vezan te da su neke pjesme nadahnute boravcima u širokobriješkom selu Crnač, rodnom mjestu njegove majke. Program je vodila Željka Šaravanja, Vrljićeve stihove govorio je Andrija Zeljko, a u glazbenom dijelu programa nastupio je gitarist Tomislav Papac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?