U 56-oj godini života

Umro poznati hercegovački slikar Franjo Primorac

Primorac
Foto: Stojan Lasić
28.12.2015.
u 11:54

Poznati čitlučki i hercegovački slikar Franjo Primorac preminuo je noćas, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, u 56-oj godini života od posljedica srčanog udara.

Posljednji ispraćaj poznatog hercegovačkog slikara Franje Primorac koji je preminuo sinoć u 56-oj godini života od posljedica srčanog udara, bit će održan u utorak, 29. prosinca s počekom u 15 sati na gradskom groblju u Čitluku.
 

 U svojoj bogatoj umjetničkoj i društveno-političkoj karijeri, Primorac je bio i dugogodišnji tajnik Matice Hrvatske – Ogranak Čitluk.

Franjo Primorac je rođen 5. veljače 1959. godine u Čitluku gdje je završio osnovnu školu, a Srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti, Odsjek slikarstvo. Imao je mnogo samostalnih i više od 300 skupnih izložaba, od rodnog Čitluka, preko Mostara, Zagreba sve do europskih gradova. Redovito je sudjelovao na likovnim kolonijama, a jedna od posljednjih bila je u listopadu ove godine u povodu 12. Didakovih dana u Gradnićima.

  „Ovo je jako tužna vijest za Maticu jer smo izgubili jednog velikog čovjeka, prijatelja,  umjetnika i stvaratelja. Ujedno je i prigoda da mu zahvalimo na njegovoj nesebičnosti  na kulturnom i ljudskom planu... Njegova iznenadna smrt za sve je nas jedan veliki gubitak i praznina, no rado ćemo ga se sjećati, ne samo kroz likovnost već i život uopće jer je uvijek imao jednu svježinu, polet, ljudsku susretljivost, odanost...“, kazao je predsjednik čitlučkog ogranka Matice Hrvatske prof. Andrija Stojić.

 Večernji list BiH izražava iskrenu sućut obitelji pokojnoga Franje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?