"Moja rijeka suza"

Turobna sjećanja jedne djevojčice

15.12.2015.
u 08:14

Autorica knjige Željka Mitrović Jurić iznijela je svoje bolno iskustvo i zaključila da se istina o ratu mora znati

U dvorani Franjevačkog samostana, u organizaciji Matice hrvatske Ogranak Široki Brijeg, predstavljena je zbirka pjesama "Moja rijeka suza" autorice, Vukovarke Željke Mitrović Jurić.

Željka Mitrović Jurić, koja je poznata kao "djevojčica u plavom kaputu", o svojim je noćima u vukovarskom podrumu i samom odlasku iz grada progovorila kroz pjesme koje su teške i turobne te u jednoj od njih kazuje kako su je umjesto "priča za laku noć uspavljivale granate". Zbirka pjesama sadrži 73 pjesme, a urednik zbirke pjesama je Krunoslav Šarić. Knjiga je također predstavljena i u Posušju. Predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a

podružnica Posušje Zdravko Jukić je kazao da mu je iznimno drago što je Željka odabrala i Posušje kao jedno od mjesta promocije svoje zbirke pjesama. Svoj osvrt na Željkinu zbirku pjesama dao je i fra Miljenko Stojić, koji je kazao kako slike rata, ratnih događanja, ali i svih kasnijih događaja u Hrvatskoj moramo uzeti u obzir kada čitamo pjesme Željke Mitrović Jurić. A ono o čemu se ovdje radi je krvavo, ali i toplo i nevino – proturiječno, kazao je fra Miljenko. Kratko se obratila i autorica zbirke pjesama zahvalivši svima koji su sudjelovali na izdavanju i promociji knjige. Iznijela je svoje bolno iskustvo i zaključila da se

istina o ratu mora znati. Kazala je i kako je ovom knjigom željela odati veliko poštovanje hrvatskim braniteljima. Predstavljanje zbirke pjesama uveličala je Ženska klapa "Zvizdan".

Željka Mitrović Jurić rođena je 5. rujna 1985. godine u Vukovaru. Kao šestogodišnja djevojčica prošla je pakao rata u rodnome gradu 1991. godine. Nakon Širokog Brijega i Gruda, knjiga "Moja rijeka suza" bit će predstavljena u srijedu, 16. studenoga, u kinodvorani u Grudama u 14. 30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?