Trenutno u postprodukciji

Tanovićev novi film “Smrt u Sarajevu” ide na Berlinale?

Smrt u Sarajevu
10.01.2016.
u 10:40

Film će se premijerno pred publikom prikazati već u prvoj polovini godine, vjerojatno na jednom od svjetskih festivala

Tijekom ljeta prošle godine oskarovac Danis Tanović, daleko od očiju javnosti, snimao je novi dugometražni igrani film radnog naslova „Lookin for Europe“. Dijelom je zasnovan na dramskom tekstu filozofa i velikog prijatelja naše zemlje Bernara Anrija Levija - “Hotel Europa”, prema kojem je, podsjećamo, redatelj Dino Mustafić režirao istoimenu predstavu iste godine.

Tanović novim filmom ispituje značenje europskog identiteta u bh. perspektivi, ali i oprezno čuva detaljnije informacije. Tako je tek nedavno putem Facebook-a obznanio da će se film zapravo zvati “Smrt u Sarajevu”, podijelivši tako nekoliko fotografija sa snimanja, piše Faktor. 

Film se, kako doznaju, trenutno nalazi u postprodukciji. Premijerno će se pred publikom prikazati već u prvoj polovini godine, vjerojatno na jednom od svjetskih festivala. Ako je suditi po kuloarskim pričama, moguće je da će to biti prestižni Berlinale, gdje je za ostvarenje “Epizoda u životu berača željeza” već osvojio čak dva Srebrena medvjeda.

Baš kao i u Mustafićevoj predstavi, tako će i u Tanovićevom filmu jednu od glavnih uloga iznijeti veteran francuske glumačke scene Jacques Weber, dok ostatak ekipe uglavnom čini bh. ekipa sjajnih glumaca: Izudin Bajrović, Snežana Vidović, Vedrana i Aleksandar Seksan, Muhamed Hadžović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Boris Ler, Rijad Gvozden, Edin Avdagić, Amar Selimović, Milan Pavlović, Alija Aljović, Luna Zimić Mijović…

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije