Festival komedije "Mostarska liska"

Sedam regionalnih predstava u konkurenciji za nagradu ‘Liska’

14.03.2017.
u 07:00

Završen je izbor predstava za 14. međunarodni festival komedije “Mostarska liska”, koji će se održati od 22. do 29. travnja u Mostaru, u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar.

Na natječaj je pristiglo rekordnih 45 prijava iz svih krajeva regije, a selektor festivala Adnan Lugonić, umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar, u konkurenciju festivala uvrstio je sedam predstava te jednu izvan konkurencije. Sve predstave izvode se u NP Mostar s početkom u 20 sati, priopćeno je iz Pozorišta.

Predstave u konkurenciji za nagradu “Mostarska liska” su “Gospođa ministarka” Branislava Nušića u režiji Slađana Kilibarde, a u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, “Malo blago” Ellen Murphy u režiji Slađana Kilibarde, a u izvedbi Gradskog pozorišta Jazavac iz Banje Luke, “Jedan sluga, dva gospodara” Richarda Beana u režiji Vite Taufera i izvedbi Gradskog satiričkog kazališta Kremepuh iz Zagreba, “Zbunjoza” Mariusa von Mayenburga u režiji Ivana Plazibata i produkciji PlayDrame iz Splita, “Demokracija” autora Zijaha A. Sokolovića, “Buzdovan - komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića” Kleme Grubišić, u režiji Predraga Stojmenovića) i izvedbi Kruševačkog pozorišta iz Kruševca, te predstava domaćina “Odumiranje međeda” Branka Ćopića u režiji Emira Kapetanovića i izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Mostar.

Izvan konkurencije, u čast nagrađenih, biti će izvedena predstava iz Slovenije: “Stari klauni” Mateijea Visnieca u režiji Jaše Jamnika i izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice. Publici će biti omogućen titlovani prijevod predstave.

Adnan Lugonić, selektor festivala kazao je: “Festival komedije Mostarska liska će i ove godine ispuniti očekivanja publike i struke i ponuditi im predstave koje na duhovit način progovaraju o problemima svakodnevice, a budući da tu svakodnevicu jednako kreiraju ljubav i politika, predstave ovogodišnjeg programa možemo svesti na ta dva tematska okvira. Činjenica je da je u protekloj godini urađeno dosta komedija u zemljama regije, što se vidi i po broju prijava koje su stigle na adresu Narodnog pozorišta Mostar, ali ono što ohrabruje je da je sve veći broj kvalitetno i visoko estetiziranih predstava žanra komedije. Samim tim u program ovogodišnje Mostarske liske su uvrštene predstave kojima nije jedini cilj zabaviti publiku već i na višu razinu podići praksu obrade komediografskih sadržaja”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije