u petak otvaranje

Sarajevo Film Festival: Postavljen ''red carpet'' s motivima bh. ćilima

Sarajevo Film Festival, crveni tepih
Twitter
09.08.2023.
u 19:47

Povodom ovogodišnjeg 29. Sarajevo Film Festivala, koji će biti otvoren u petak u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispred Narodnog pozorišta danas je i službeno  postavljen “red carpet” (crveni tepih) s motivima tradicionalnog bh. ćilima, kojim će narednih dana prošetati mnoge poznate ličnosti iz BiH i svijeta.

Prvi crveni tepih Sarajevo Film Festivala predstavljen je 2003. godine, a sve do 2019. bio je klasične crvene boje. Nakon opsežnog istraživanja bh.  ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH, kreativni tim Sarajevo Film Festivala je 2019. godine za novi izgled crvenog tepiha bio je inspiriran elementima sa ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine.

Tako je na jubilarnom 25. izdanju festivala promoviran novi dizajn koji predstavlja spoj tradicionalnog i savremenog, ali istovremeno i poštovanje i ljubav prema tradiciji, prenosi BHRT

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 11. kolovoza, premijerom filma "Poljubite budućnost" (Kiss the Future) u režiji Nenada Čičina-Šaina (The Time being), čiji scenarij potpisuju Čičin-Šain i Bill Carter (Miss Sarajevo).

Producenti filma "Poljubite budućnost" su Matt Damon i Ben Affleck za Pearl Street Films i Sarah Anthony za Good Wolves Production.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?