Vitez

Promocija književnih djela Julienne Eden Bušić

23.04.2016.
u 07:00

U okviru manifestacije “Hrvatsko proljeće središnje Bosne”, koju organizira Mladež HDZ-a BiH na čelu s koordinatoricama, Glorijom Lujanović i Irenom Mrnjavac, u četvrtak navečer u Domu Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Vitez, održana je promocija književnih djela Julienne Eden Bušić, supruge tragično preminulog hrvatskog domoljuba Zvonka Bušića.

O djelima književnice, prevoditeljice i esejistice govorili su književnik Željko Kocaj iz Viteza, član stručnog žirija, koji je 2013. godine za knjigu “Žive glave” Julienne Bušić dodijelio nagradu Udruženja književnika Herceg Bosne “A. B. Šimić”, i fra Anto Marić, susjed i prijatelj obitelji Bušić i Zvonkine supruge Julienne.

Veliko zanimanje

S velikom pozornošću okupljeni u punoj dvorani Hrvatskog kulturnog društva Napredak pratili su izlaganja predstavljača književnog opusa Julienne Bušić, Željka Kocaja i fra Ante Marića koji je govorio i o brojnim detaljima Zvonkina i života njegove brojne obitelji, iznoseći i zanimljiva sjećanja i detalje koji javnosti uglavnom i nisu poznati.

Ovom je prigodom na predstavljanju književnih djela Julienne Eden Bušić, u okviru manifestacije “Hrvatsko proljeće središnje Bosne”, vrlo emotivno o životu sa Zvonkom, teškim zatvorskim danima, dugotrajnoj fizičkoj rastavljenosti, nepravdi koja je njezinom suprugu činjena i učinjena, velikoj ljubavi koja ih je čvrsto vezala, Zvonkinu nemjerljivom domoljublju…, govorila Julienne Bušić i od okupljenih zaslužila dugotrajni burni pljesak.

Dar monografija

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Srednjobosanske županije Goran Lulić uvaženoj gošći darovao je fotomonografiju srednjobosanskog područja, predsjednik Općinskog vijeća Vitez Tomislav Bošnjak Matić knjigu o povijesti HDZ-a BiH, zastupnik u županijskoj Skupštini Ivan Sajević Fotomonografiju “Svjetlost i nada – Bolnica u Novoj Biloj i Bijeli put”, a travnički gospodarstvenik Anto Bilić uručio je Julienne Eden Bušić buket cvijeća. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?